Buletin de presă, 1 februarie 2020 - IPJ Suceava

Infracțiuni și contravenții la regimul silvic

La 31.01.2020, ora 17.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Aron Pumnul din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani din comuna Putna, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc din specia fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 320 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

La 31.01.2020, un echipaj mixt din cadrul Postului de poliție Cârlibaba și al Ocolul Silvic Cârlibaba, a constatat faptul că, din pădurea proprietatea unei persoane fizice, aflată în paza și administrarea Ocolului Silvic Cârlibaba, au fost tăiați fără drept și sustrași 48 de arbori din specia molid.
Din primele cercetări, echipa mixtă a constatat faptul că, proprietara are constituită în pădurea proprietate o partidă autorizată spre exploatare din 15.01.2020, însă, la 27.01.2020, soțul acesteia, un bărbat de 62 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, s-a deplasat în suprafața de pădure, unde, a tăiat fără drept și sustras 48 de arbori din specia molid, dintre care 27 arbori de pe picior, uscați, nemarcați de organele silvice și 21 de arbori doborâți de fenomene naturale (vânt), uscați, nemarcați de organele silvice, iar materialul lemnos l-a sustras de la fața locului și l-a depozitat în apropierea unui drum forestier.
Materialul lemnos rezultat din tăierea celor 48 de arbori, a fost măsurat și inventariat de specialiștii silvici, rezultând cantitatea de 41,185 m.c. lemn rotund din specia molid pentru celuloză, în valoare de 8.237 lei, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Cârlibaba.
În cauză s-a întocmit penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.


Bărbat bănuit de furt identificat în flagrant de polițiști

La 31.01.2020, ora 11.15, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Bazarul Suceava situat pe str. Calea Unirii din localitate, o patrulă de poliție a surprins un bărbat de 53 de ani din județul Sălaj în timp ce sustrăgea produse alimentare din faţa magazinului administrat de o localnică de 49 de ani.
În urma controlului corporal şi al bagajelor suspectului, polițiștii au identificat mai multe caserole și țiple cu pește, în valoare totală de 612 lei.
Bunurile au fost recuperate, iar autorul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche