Cernăuți: 10 cazuri noi de coronavinus și primul pacient vindecat


Primul pacient care a fost diagnosticat cu coronavirus de tip nou COVID-19, originar din orașul Cernăuți, a fost vindecat, transmite Agenția Bucpress. 

„A 2-a cercetare de laborator pentru coronavirus a dat rezultat negativ, adică infecția nu a fost confirmată. Pacientul poate reveni acasă. Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății, persoana dată este considerată tratată și nu reprezintă nici un pericol pentru cei din jur... Ministerul sănătății roagă toți cetățenii pe termenul carantinei să respecte toate regulilele de securitate. Autoizolarea este măsura cea mai eficientă pentru a bloca răspândirea maladiei”, este menționat în comunicatul Ministerului Sănătății al Ucrainei.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, în Ucraina sunt înregistrate 39 de cazuri de coronavirus. 10 cazuri noi au fost înregistrate în regiunea Cernăuți. Din cele 39 de cazuri confirmate oficiale – 3 au fost letale.

Până în momentul de față sunt 25 de bolnavi de coronavirus în regiunea Cernăuți. 11 cazuri – în satul Colincăuți, raionul Hotin, un caz – în satul Igești, raionul Storojineț, 7 cazuri – în satul Brusnița, raionul Chițmani, câte un caz în orașul Hotin, Toporăuți, raionul Noua Suliță, Lujeni, raionul Chițmani, potrivit guvernatorului regiunii Cernăuți, Serhii Osaciuk.

Reamintim că anume în orașul Cernăuți a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus din Ucraina. Bărbatul infectat cu noul tip de coronavirus, în vârstă de 38 de ani, a fost izolat într-o boxă specială a secției de boli infecțioase a spitalului clinic regional. Cetățeanul la care a fost depistată infecția de coronavirus s-a întors împreună cu soția dintr-o călătorie în Italia.

La intrarea pe teritoriul Ucrainei i s-a măsurat temperatura, simptomele bolii au apărut două zile mai târziu, în data de 28 februarie. Persoanele, care au contactat cu cernăuțeanul infectat de coronavirus, au fost supuse testelor de laborator. A fost testată pentru infecția cu COVID-19 și soția bolnavului, rezultatele pentru COVID-19 fiind negative.
Mai nouă Mai veche