Un pastor din Suceava care a murit și a fost îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”



Un pastor din Suceava mort pe 26 martie dimineață, îngropat în aceeași zi după-amiază și despre care familia a aflat pe 27 că a decedat de coronavirus, nu a apărut nici acum în situația națională a celor 40 de decedați.

  • Viorel Candreanu, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Ipotești, o figură cunoscută a cultului la nivel național, s-a testat pe 24 martie și a fost trimis acasă, pe 25 martie i s-a făcut rău, a fost readus la spitalul din Suceava și a murit pe 26 martie.
  • Alți pastori și biserici din țară au pus moartea pe seama coronavirusului, iar colegul său Marcel Lungu confirmă că “familia a primit rezultatul, pozitiv, a doua zi după deces”. 
  • Întrebați de Libertatea de ce nu a fost decesul său trecut printre primele 40, reprezentații DSP Suceava au explicat că ”spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”.
  • Altfel spus, DSP susține că nu a fost anunțat oficial nici duminică că omul a murit, deși el e îngropat de joi.



Viorel Candrianu, despre care toți știu că a murit pe 26 martie de coronavirus, nu apare în raportările oficiale ca fiind printre primele 40 de decese de coronavirus.

Mai mult, conform colegului său de biserică, Marcel Lungu, care i-a oficiat și procesiunea funerară, familia a primit rezultatul a doua zi după deces, “fiind pozitiv”.

”Probabil nu l-a raportat spitalul. Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”, a explicat, pentru Libertatea, directorul interimar al DSP Suceava Manuela Trifan. ”Doamna doctor (Cătălina Zorescu, medicul epidemiolog de la DSP Suceava, n.r.) aștepta o lista oficială. Am solicitat azi la pranz domnului manager.”

-”Deci nu există încă o lista actualizată cu toți decedații?”
-”Exact.”

Ultima zi când Suceava a raportat morți este 25 martie. De atunci, mai apare un singur deces din județul Suceava, dar omul a murit în București, unde era spitalizat, și a fost raportat de DSP București.

Febră și stare de rău pe 24 martie

Pe 24 martie 2020, Viorel Candrenu s-a simțit rău și s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecțioase din Suceava.

A doua zi, pe 25 martie, situația lui Candrianu s-a înrăutățit. A fost luat cu ambulanța și dus la spitalul din Suceava, în zilele cele mai crunte pentru instituția centrală a ceea ce unii medici au denumit “Lombardia României”.

Pe 26 martie dimineața a decedat. Avea 62 de ani, urma să împlinească 63 pe 22 mai. Înmormântarea sa, desfășurată în după-amiaza aceleiași zile, a fost urcată pe YouTube.

Sunt prezente câteva rude ale decedatului, pastorul Marcel Lungu, cel care anunțase că bărbatul se simte rău, plus groparii.

Niciun bărbat de 62 de ani din Suceava, decedat pe 26 martie, nu apare printre cei 40 de decedați de până azi, ora 17:00 și nici cineva care să aibă caracteristici similiare.

1 Comentarii

  1. cifra reala a celor infectati se va cunoaste abia dupa ce toata populatia va fi testata. deocamdata abia au inceput sa vina materialele de protectie. consider ca din cotizatiile ptr sanatate achitate lunar, cetatenii au dreptul sa primeasca masti si manusi, macar.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche