Peste 200 de copii au devenit "poliţişti juniori" la Noaptea Cercetătorilor

Cu toţii ne dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri, pentru întreaga comunitate ! Ca poliţişti, membri ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor.
Eforturile susţinute în cadrul parteneriatelor cu instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale sunt menite să construiască o viaţă mai sigură pentru toţi cetăţenii comunităţii noastre.

Noaptea Cercetătorilor este un proiect partenerial iniţiat de Uniunea Europeană ce se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate în cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce împreună, tinerii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinţa şi informaţia într-un cadru relaxat şi prietenos.

Este spaţiul în care şi în acest an, în data de 25 septembrie 2015, poliţiştii au fost invitaţi să îşi prezinte pe esplanada Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, elemente de tehnică, laboratorul criminalistic mobil şi să desfăşoare activităţi interactive care să îi captiveze pe tineri, şi, totodată să le inoculeze spiritul preventiv.
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat pentru peste 300 de copii ateliere de lucru şi concursuri , pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au organizat un joc puzzle, în care adolescenții şi-au testat cunoştinţele despre siguranţa on-line şi răspunderea penală.

Totodată, copiii au avut ocazia să joace ,,Roata Prevenirii”, un joc cu întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi prevenirii consumului de droguri. Toţi copiii au primit pentru răspunsurile corecte oferite insigne cu inscripţia ,,Poliţist Junior”.

Poliţiştii au adus la cunoştinţa participanţilor proiectele de prevenire a criminalităţii desfăşurate, au promovat recomandări preventive şi au distribuit pesste 300 de materiale tematice.

Pentru o seară, publicul larg a interacționat direct cu poliţiştii de prevenire şi cu poliţiştii criminalişti, cu realizările și poveștile lor din spatele muncii lor.

Totodată, a fost un prilej pentru tineri de a socializa şi a promova comportamentul nonviolent şi atitudinea responsabilă în comunitate.

,,Noaptea Cercetătorilor” s-a constituit într-o manifestare care precede acțiunile cu caracter preventiv ce vor fi desfășurate în cadrul evenimentului național ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității 2015”, polițiștii suceveni aflându-se în mijlocul comunității , promovând un concept de bază al unei poliții moderne și al unei societăți în siguranță - Conceptul Preventiv.
Mai nouă Mai veche