Buletin de presă, 12 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 11.10.2015, în jurul orei 10.30, un bărbat de 76 de ani, din comuna Botoșana, a sesizat poliția prin „S.N.U.AU 112” despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.30, la locuința persoanei vătămate s-au prezentat trei persoane necunoscute sub pretextul că achiziționează mere de consum și după ce au negociat prețul, doi dintre aceștia au intrat într-o anexă a locuinței pentru a sorta merele, arătându-i bărbatului de 76 de ani că au o bancnotă de 500 lei și l-au trimis în casă pentru a le aduce restul.
Ulterior, victima a fost invitată de doi dintre autori, pentru a merge cu autoturismul acestora la un alt vânzător de mere din localitate, la domiciliul victimei rămânând cu soția sa și un al treilea bărbat pentru a alege merele ce urmau să fie cumpărate.
Ajuns în centrul localității și având suspiciuni cu privire la cumpărători, bărbatul de 76 de ani a hotărât să se întoarcă acasă, ocazie cu care, a constatat faptul că, persoana care alegea mere era plecată, iar din ușa locuinței i-au dispărut cheile și suma de aproximativ 2.000 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Urmare a acestui eveniment poliţiştii atrag încă odată cetăţenilor atenţia sa nu creadă reale poveştile spuse de necunoscuţi, care se prezintă la uşa lor sub pretextul că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cumpărători de diverse produse şi mai mult decât atât să le permită accesul în imobil.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 11.10.2015, în jurul orei 12.44, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Stroieşti, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, un tânăr de 26 de ani, din judeţul Botoşani, nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu mâzgă, , a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani, din comuna Fundu Moldovei.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr de 23 de ani, din judeţul Botoşani, precum şi rănirea uşoară a altor cinci persoane, respectiv, cei doi conducători auto, o tânără de 21 de ani, și un bărbat de 30 de ani, ambii din judeţul Botoşani, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 26 de ani şi a unei tinere de 26 de ani, din comuna Fundu Moldovei, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 11.10.2015, ora 16.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178F, în afara localităţii Măneuţi din comuna Frătăuţii Vechi, un localnic de 30 de ani, nu adaptat viteza la condițiile meteo, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanț.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, precum şi a unei tinere, de 26 ani, din localitate, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 11.10.2015, ora 20.10, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2, în afara localităţii Dănila din comuna Dărmăneşti, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Rădăuţi, nu adaptat viteza la condițiile meteo, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă apoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care circula din sens opus, după care, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din comuna Bălcăuţi.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 13 ani precum şi a unei femei de 43 de ani, ambii din comuna Bălcăuţi, pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani.
Conducătorii celor trei autoturisme auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru şoferul de 46 de ani şi pentru cel de 52 de ani şi de 0,52 mg/l în aerul expirat pentru bărbatul 38 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 11.10.2015, în jurul orei 19.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ştefan cel Mare, din oraşul Gura Humorului, un localnic de 35 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers la stânga, pentru a pătrunde pe strada Luceafărului și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului, condus regulamentar de un bărbat de 41 de ani, judeţul Cluj, intrând în coliziune cu acesta.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 41 de ani și de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 35 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 11.10.2015, în jurul orei 18,50, un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe raza comunei Sadova, a observat un autoturism care a oprit în apropierea intersecției DC 88 cu DN 17 A, a staționat câteva minute, apoi din autoturism au coborât două persoane de sex masculin care au făcut schimb de locuri, la volan urcându-se pasagerul din partea dreapta față a autoturismului, după care autoturismul s-a pus din nou în mișcare.
Poliţiştii au oprit autoturismul, ocazie cu care, au constatat faptul că persoana care a condus anterior, respectiv un minor de 16 ani, din comuna Vatra Moldoviţei, nu posedă permis de conducere.
Totodată agenții au constatat că minorul a condus autoturismul cu acordul tatălui său de 51 ani, din aceeași localitate, ce se afla în autoturism și cu care a făcut schimb de locuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche