Buletin de presă, 15 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 14.10.a.c., ora 07.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Ureche, din municipiul Suceava, un bărbat de 29 de ani, din localitate, a acroşat o femeie de 84 de ani, din judeţul Iaşi, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Victima a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 14.10.a.c., ora 14.00, în timp ce conducea autoturismul în parcarea amenajată de pe str.Parcului, din municipiul Suceava, un bărbat de 47 de ani, din localitate, l-a acroşat pe un tânăr de 18 ani, tot localnic.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 15.10.2015, ora 00.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A, în afara comunei Horodniceni, un tânăr de 20 de ani, din comuna Mălini, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat în coliziune cu un cap de pod, aflat pe sensul său de mers, după care a fost proiectat în șanțul din partea stângă.
În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

*****

La data de 14.10.2015, ora 01.19, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, aflat în serviciu, a efectuat semnat regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Calea Cernăuţi, din localitate, însă conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea.
În cauză s-a procedat la urmărirea autoturismului, care a fost identificat după circa 2 km, după ce a intrat în coliziune cu un gard de beton.
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 33 de ani, din comuna Straja, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 14.10.a.c., ora 09.46, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de un bărbat de 30 de ani, din localitate, despre faptul că, în noaptea de 13/14.10.2015, persoane necunoscute i-au sustras bunuri dintr-un garaj.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 13/14.10.a.c., prin forțarea lacătului de la garaj, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras o stație de emisie recepție și scule electrice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

*****

La data de 15.10.2015, ora 03.03, Secția 12 Poliție Rurală Preutești a fost sesizată de un tânăr de 27 de ani, din orașul Dolhasca despre faptul că a fost victima unei agresiuni comise la un bar din comuna Dolhești.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orelor 02.00, administratorul barului a solicitat unui grup de tineri care au consumat băuturi alcoolice să părăsească localul deoarece este ora de închidere, însă aceștia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au refuzat să-l părăsească, sens în care, au fost solicitați agenții unei firme de pază, iar aceştia au procedat la scoaterea tinerilor din bar.
La sosirea polițiștilor la fața locului, barul era închis, iar tinerii implicați în scandal plecați în orașul Dolhasca.
În cauză s-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche