Buletin de presă, 19 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 18.10.a.c., ora 15.49, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că, din imobilul în construcție, aparținând unei femei de 35 de ani, din localitate au fost sustrase bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau supraveghere și de faptul că, persoana vătămată nu a mai fost la imobil din data de 01.10.2015, persoane necunoscute au forțat sistemul de asigurare a unui geam termopan de la parter și din interior, au sustras ustensile electrice în valoare de circa 500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)


Dosare penale la regimul rutier

La data de 18.10.a.c., ora 19.16, în timp ce conducea autoturismul pe str. Bogdan Vodă, din municipiul Rădăuţi, un tânăr de 23 de ani, din localitate, a acroşat un autoturism parcat, după care a plecat de la faţa locului.
În urma activităților întreprinse, polițiștii au reușit identificarea pe raza localității a autoturismului ce aparține unui bărbat din comuna Horodnic de Sus și a conducătorului auto de 23 de ani.
Cei doi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul proprietarul autoturismului și de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto, care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma interogării bazelor de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 23 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 19.10.2015, ora 02.15, în timp ce conducea microbuzul înmatriculat în Republica Moldova, care tracta o remorcă pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, după o porțiune de drum în pantă, un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova, a surprins și accidentat mortal un bărbat de 64 de ani, din localitate, culcat pe carosabil, lângă axul drumului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, anterior producerii accidentului, victima a plecat de la o nuntă din localitate către domiciliu, aflându-se în stare de ebrietate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche