Incendiu în localitatea Coşna


19.10.2015, ora anunţării la 112 - 1:41

Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, cu două autospeciale, împreună cu 7 lucrători, cu mijloace de primă intervenţie, de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Coşna, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa particulară (P+1) a lui Constantin T., din comuna Coşna.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi două camere de la etaj, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, la o casă aflată în aceeaşi curte şi la anexele gospodăreşti.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:00.

Au ars 120 de metri pătraţi din acoperişul casei, cele două camere de la etaj, pe 80 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, aparate electrice şi electrocasnice şi materiale textile. S-au degradat pereţii interiori ai etajului pe 150 de metri pătraţi şi un perete exterior al camerei centralei termice, pe 30 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat parterul locuinţei, casa învecinată şi anexele gospodăreşti.

plt.adj. Alin Găleată
purtător de cuvânt ISU Suceava
Mai nouă Mai veche