Buletin de presă, 4 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 02.10.a.c., ora 19.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, din cauza nepăstrării unei distanțe suficiente, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Rădăuți, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală nesemnalizat, ce se deplasa în aceeași direcție de mers și condus de un localnic de 34 de ani.
 În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto și rănirea uşoară a două femei de 33 și respectiv de 61 de ani din comuna Vicovu de Jos, pasagere în atelajul hipo.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătorul auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 02.10.2015, ora 21.30, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 33 de ani, despre faptul că, în jurul orelor 18.48, a fost implicat într-un accident rutier, fratele său a suferit leziuni corporale şi se află la spital, iar conducătorul auto vinovat a plecat de fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 02.10.2015, în jurul orei 18.48, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Unirii din municipiul Suceava și în care se afla ca pasager fratele său de 31 de ani, din comuna Hânţeşti, conducătorul auto a oprit în spatele autoturismului condus de un bărbat de 72 de ani, din municipiul Suceava, întrucât la semafor era culoarea roşie, moment în care, a fost lovit în partea din spate de un autovehicul de teren, al cărui conducător auto nu a păstrat distanţa regulamentară în mers și care, a plecat imediat de la faţa locului, fără a putea fi identificat.
Ulterior producerii accidentului rutier, bărbatul de 31 de ani, pasager în autoturism, s-a deplasat la spital, întrucât acuza dureri la nivelul spatelui.

Conducătorul auto de 33 de ani și cel de 72 de ani au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 03.10.2015, polițiștii rutieri au reușit identificarea autoturismul implicat şi a conducătorului auto vinovat de producerea accidentului, ca fiind un bărbat de 43 de ani, din municipiul Suceava.
Cercetările continuă, față de conducătorul auto de 43 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă” şi ”părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei”, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, ora 08.11, în timp ce conducea autoturismul pe un DC neclasificat, din localitatea Vicovu de Jos, din cauza nepăstrării unei distanțe suficiente în mers, un localnic de 53 de ani, a intrat în coliziune față-spate cu un vehicul cu tracțiune animală, condus de un bărbat de 66 de ani, din localitate.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului.
Conducătorul auto și victima au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, ora 10.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Şcheia, la intersecţia cu DJ 178A, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Suceava, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de vehiculele din faţă şi a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus regulamentar în aceeaşi direcţie de un bărbat de 58 de ani, din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto de 58 de ani.
Conducătorii celor două autovehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, ora 18.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara localității Cornu Luncii, o femeie de 38 de ani, din comuna Mălini, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga și a acroşat autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Fălticeni, aflat în depășirea sa.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 18 ani, din comuna Cornu Luncii, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 04.10.2015, ora 03.30, în timp ce conducea mopedul neînregistrat, pe DJ 178D, în oraşul Cajvana, pe un sector de drum în pantă și curbă ușoară la dreapta, un bărbat de 31 de ani, din localitate, fără permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu capătul podețului unui imobil, ulterior fiind proiectat în poarta de acces.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a mopedistului.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul mopedului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 03.10.2015, ora 11.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17, în localitatea Poiana Stampei, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 25 de ani, din judeţul Iaşi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu are drept de circulaţie în România.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, ora 13.00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DJ 209D, în localitatea Șerbăuți, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 54 de ani din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, valabilitatea numerelor de înmatriculare era expirată din 01.10.2015, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti, a oprit pentru control pe DJ 208C, în comuna Vultureşti, tractorul agricol cu remorcă, condus de un localnic de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere corespunzătoare categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus, iar remorca tractată nu era înmatriculată sau înregistrată.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, ora 23.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control, pe DN 29A, în localitatea Călugăreni din comuna Adâncata, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Fântânele.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât a încercat să se sustragă măsurilor legale și a fugit, tânărul a fost imobilizat și încătușat de polițiști.
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 04.10.2015, ora 00.40, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174F, în localitatea Şaru Dornei, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un localnic de 46 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul este neînmatriculat, autorizaţia provizorie de circulaţie fiind expirată din 30.09.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 02.10.2015, ora 15.29, Postul de poliţie Bosanci, a fost sesizat de o localnică de 29 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuință mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, între orele 14.00-15.20, profitând de lipsa persoanei vătămate de la domiciliu și a faptului că, o ușă de acces a fost lăsată deschisă, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras bijuterii, sume de bani în lei și valută, precum și documente de identitate, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 11.500 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

*****

La data de 03.10.2015, ora 00.26, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată despre faptul că un tânăr de 23 de ani, din comuna Slatina, a fost agresat de un localnic de 22 de ani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 02.10.2015, în jurul orelor 23.00, în timp ce se afla în fața unui bar din centrul comunei Slatina, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri, tânărul a fost lovit de consăteanul său de 22 de ani.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 03.10.2015, în jurul orei 13.45, Secția 14 Poliție Rurală Vama, a fost sesizată despre faptul că, două persoane necunoscute sustrag material lemnos dintr-un canton silvic de pe raza localității.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani din comuna Frumosu care transporta 12 piese lemn rotund rășinoase, de diferite dimensiuni și care aparțineau unui tânăr de 22 de ani din aceeași localitate, pasager în autoutilitară.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, atât conducătorul auto cât și pasagerul din autoutilitară nu dețin documente de proveniență și transport pentru cei 3,68 m.c. lemn rotund lucru rășinoase, ce a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților silvici.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”tăiere de arbori fără drept” şi ”furt de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 02.10.a.c., ora 19.15, pe DN 17, pe raza localităţii Ilișești, polițiștii au oprit în trafic pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta material lemnos esență rășinoase.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de proveniență și transport pentru cantitatea de 2,5 m.c. lemn foc rășinoase.
În cauză, s-a dispus confiscarea materialului lemnos în valoare de circa 150 lei și sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010.

*****

La data de 03.10.2015, ora 20.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DN 29A, în localitatea Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Suceava.
În urma verificării documentelor și a autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2 m.c. lemn foc esență prun, fără documente justificative de proveniență și transport.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 300 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche