Buletin de presă, 5 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 04.10.2015, ora 03.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178A, în afara comunei Todireşti, datorită neadaptării vitezei într-o curbă, un tânăr de 20 de ani din comuna Mitocul Dragomirnei, s-a răsturnat în şanţ, după care a părăsit locul faptei.
În urma impactului, conducătorul auto şi un minor de 17 ani din comuna Mitocul Dragomirnei pasager în autoturism, au fost răniţi uşor.
Ulterior, conducătorul auto a fost identificat și testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ,,părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 04.10.2015, ora 23.45, în timp ce conducea un moped neînregistrat, pe DC Mieluşoaia în afara comunei Cornu Luncii, datorită neadaptării vitezei, un tânăr de 28 de ani din localitate, ce nu posedă permis de conducere, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, după care a părăsit locul faptei.
În urma impactului, un tânăr de 28 ani din localitate, pasager pe moped a suferit leziuni uşoare.
Victima a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării conducătorului mopedului.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 04.10.2015, ora 19.15, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de o femeie de 48 de ani din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras o poșetă din autoturismul aflat în parcarea unui complex comercial din municipiul Suceava.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 17.50, după ce a efectuat cumpărături, partea vătămată a lăsat pe bancheta din spate a mașinii mai multe sacoșe și poșeta, după care s-a întors pentru a rezolva alte probleme, iar când a revenit a constatat faptul că, îi lipsește poșeta cu documente personale şi telefonul mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate în asigurarea autoturismelor şi să nu lase, la vedere, în interiorul acestora bunuri de valoare.
Mai nouă Mai veche