Buletin de presă, 7 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 06.10.2015, ora 10.50, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo, pe strada Prieteniei, din oraşul Salcea, din cauza animalului care s-a speriat, un localnic de 45 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat cu atelajul în şanţ.
În urma accidentului, două femei de 31 și respectiv de 30 de ani, ambele din localitate, ce se aflau în căruţă, au căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni uşoare.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, a refuzat deplasarea la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 06.10.2015, ora 13.32, după ce a coborât dintr-un autoturism și fiind nesupravegheată, o minoră de 10 ani din comuna Bunești, s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure și prin loc nepermis, prin spatele autoturismului, moment în care, a fost surprinsă și accidentată de microbuzul condus de un localnic de 55 de ani.
Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 06.10.2015, ora 14.40, Poliția municipiului Rădăuţi, a fost sesizată de o localnică de 29 de ani, despre faptul că, a fost victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 13.10, în timp ce se deplasa cu fiica sa de 3 ani, pe strada Ștefan cel Mare, din localitate, ajungând la o trecere pentru pietoni, victima s-a angajat în traversarea regulamentară a drumului public, moment în care, cele două, au fost acroșate de bicicleta condusă de o persoană de sex feminin, care circula dinspre comuna Marginea către centrul municipiului și care, după ce a oprit și discutat cu victima, a plecat.
În urma impactului, femeia și fiica sa au căzut pe carosabil suferind leziuni ușoare.
În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea conducătoarea bicicletei implicate în evenimentul rutier.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.10.2015, ora 07.10, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Ion Creangă, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule, având permisul de conducere anulat din anul 2007.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 06.10.2015, ora 19.30, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Ana Ipătescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 06.10.2015, ora 18.25, un echipaj din cadrul Poliției orașului Dolhasca a oprit pentru control pe DJ 208I, pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana și halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 06.10.a.c., ora 01.05, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a identificat în zona unui magazin din localitate, doi minori de 15 ani, ambii din localitate, cercetați în mai multe dosare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, prin forțarea sistemului de închidere, cei doi minori au sustras bunuri dintr-un chioşc de ziare, dintr-un autoturism şi din punctul termic al unei societăți de prestări servicii din localitate, de unde au sustras telefoane mobile și ustensile electrice, prejudiciul fiind de circa 5.000 lei.
În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, urmând ca cei doi minori să fie prezentaţi din nou Serviciului Medicină Legală Suceava în vederea expertizării psihiatrice.



Persoane suspecte de comiterea unor fapte de natură penală identificate şi reţinute de poliţişti

La data de 06.10.2015, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul unor lemne de foc de pe imașul din fața locuinței părții vătămate din comuna Șcheia, faptă comisă la data de 04.10.2015, ora 04.10, de o localnică de 34 de ani, împreună cu alte persoane, s-a dispus reţinerea pentru 24 ore a suspectei, ce a fost încarcerată în arestul I.P.J. Suceava
Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor și identificarea celorlalte persoane implicate în comiterea faptei.

*****

La data de 06.10.2015, în urma continuării cercetărilor efectuate în două cauze penale privind furturi din locuinţe comise la finele anului 2014, pe raza comunei Sadova, polițiștii Biroului Investigații Criminale C-lung Moldovenesc au reuşit identificarea autorilor ca fiind un tânăr de 23 de ani şi un minor de 15 ani, ambii din comuna Pojorâta, cunoscuţi cu preocupări infracţionale pe linia furturilor din locuinţe comise pe timp de zi.
În baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 23 de ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la 07.10.2015, să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cel în cauză fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche