Şcoala de arte "Ion Irimescu" şi-a deschis porţile pentru noul an şcolar, 2015-2016


Duminică, 4 octombrie 2015, ora 11.00, a avut loc deschiderea oficială a anului școlar 2015-2016, la Școala de Arte ”Ion Irimescu”, direcție a Centrului Cultural ”Bucovina”.

La manifestare au participat peste 250 de elevi și părinți, alături de cadrele didactice, directorul Școlii de Arte, Ion Băițan, și de conducerea instituției reprezentată de managerul, Viorel Varvaroi.

Directorul Școlii de Arte ”Ion Irimescu” a informat participanții privind detaliile frecventării cursurilor, a adus în atenția elevilor și a profesorilor, menținerea unei relații bazate pe respect reciproc între profesor-elev și profesor-părinte, precum și păstrarea curățeniei, ordinii și disciplinei pe durata în care elevii sunt prezenți în instituție.

De asemenea, domnul director al Școlii de Arte ”Ion Irimescu” a amintit faptul că în luna octombrie se desfășoară Festivalul-Concurs Internațional de Folclor ”Cântecele Neamului”, ediția a VIII-a, având rugămintea ca elevii să fie prezenți fie în calitate de concurenți, fie de spectatori. Manifestarea culturală va începe pe 21 octombrie 2015, ora 17.00 la sala Dom Polski, din Suceava, cu prezentarea concurenților și suținerea probelor, iar în următoarea zi, pe 22 octombrie, începând cu aceeași ora, va avea loc gala laureaților și spectacole susținute de artiști renumiți ai muzicii populare românești – Mariana Deac și Gheorghița Nicolae, alături de artiști locali, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

Domnul manager al Centrului Cultural ”Bucovina”, Viorel Varvaroi, în cuvântul său a menționat disciplinele care vor fi studiate (pian, vioară, orgă, canto, acordeon, chitară, clarinet-saxofon, trompetă, pictură, grafică, artă decorativă, foto-video, dans popular; disciplinele externe: canto la Fălticeni și Gura Humorului, artă populară la Berchișești și Poiana Stampei, ouă încodeiate la Stulpicani) de către un număr de 653 de elevi (dintre care 170 sunt elevi în anul I), sub atenta îndrumare a 33 de cadre didactice.

Cursanții au fost rugați să participe, în număr cât mai mare, la acțiunile culturale ale Școlii de Arte, precum și la festivaluri și concursuri naționale și internaționale, de unde au posibilitatea să se întoarcă cu numeroase premii.

În încheiere conducerea instituției a urat bun venit elevilor și un nou an școlar ușor, după care a invitat cadrele didactice să-și preia fiecare elevii, să se retragă în sălile de clasă pentru a stabili programul pentru anul școlar 2015-2016.

Maria Cristina Galațanu
Referent Centrul Cultural Bucovina
Mai nouă Mai veche