Buletin de presă, 8 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 07.10.2015, ora 09.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Iacobeni, o femeie de 38 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă în momentul depăşirii unui pieton de 86 de ani, localnic, care se deplasa cu un cărucior pe marginea drumului, în aceeaşi direcţie de mers, acroşându-l.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acesteia și victimei li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 07.10.2015, în jurul orei 19.55, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Bucovina, din oraşul Gura Humorului, un localnic de 44 de ani, a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 39 de ani, din localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
Cei doi participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital, ambilor li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 07.10.2015, în jurul orei 21.20, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Cloșca din orașul Solca, un tânăr de 24 de ani, din localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a dezechilibrat și a căzut în șanțul din partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat vătămarea biciclistului.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 07.10.2015, ora 22.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni, a oprit pentru control pe DN 17B, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din județul Neamț.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 07.10.2015, ora 17.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Zorilor din municipiul C-lung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,09 mg/l, alcool pur în aerul expirat, după care, a refuzat transportarea la spital și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu este înmatriculat pentru a circula pe drumurile publice, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe acesta, aparţin unui alt autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ”conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” şi ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 07.10.2015, ora 19.50, Postul de poliție Bogdănești, a fost sesizat de un localnic de 69 de ani, despre faptul că, în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale, persoane necunoscute i-au sustras motoscuterul înregistrat, parcat în curtea societății.
În urma activităților întreprinse de polițiști, în jurul orei 20.20, motoscuterul sustras a fost identificat în curtea unui bărbat de 30 de ani, din comuna Bogdănești.
Din audieri, tatăl făptuitorului, a declarat polițiștilor faptul că, fiul său a venit cu motoscuterul la domiciliu, era într-o avansată stare de ebrietate şi i-a transmis că a luat motoscuterul pentru a se plimba.
Motoscuterul a fost recuperat și restituit proprietarului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 07.10.2015, în jurul orei 19.45, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, din localitatea Vatra Moldoviţei, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Rădăuți, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documente de transport pentru materialul lemnos transportat, a fost condus la un depozit aparținând Ocolului Silvic Vama, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 32,05 m.c. lemn lucru rășinoase şi 4,43 m.c. lemn foc rășinoase.
Materialul lemnos în valoare totală de 10.800 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Vama, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

*****

La data de 08.10.2015, în jurul orei 00.15, un echipaj din cadrul Secție 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, din localitatea Vatra Moldoviţei, autoutilitara condusă de un bărbat de 28 de ani, din comuna Moldoviţa, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documente de transport pentru materialul lemnos transportat, a fost condus la un depozit aparținând Ocolului Silvic Vama, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8,68 m.c. lemn lucru răşinoase.
Materialul lemnos în valoare de 3.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010 şi O.U.G. nr.195/2002, întrucât inspecția tehnică periodică a autovehiculului condus era expirată din data de 09.07.2014.


Acţiune desfăşurată de către poliţişti

La data de 06.10.2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza oraşului Gura Humorului, pe linia valorificării de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi a modului de exercitare a comerţului cu aceste produse.
Astfel, au fost verificate 27 de persoane fizice - producători agricoli și societăți comerciale şi aplicate 11 contravenţii în valoare totală de 12.000 lei, toate la Legea nr.12/1990.
Mai nouă Mai veche