Hurmuzache Florin Radu - violare de domiciliu, tentativă de omor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, a inculpatului HURMUZACHE FLORIN RADU, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la infracţiunea de omor, fapte prev. şi ped. de art. 224 alin.1,2 şi art. 32 rap. la art. 188 C.pen. cu aplic. art.38 C.pen.

În fapt inculpatul Hurmuzache Florin Radu în vârstă de 25 de ani este necăsătorit, nu este cunoscut cu antecedente penale şi domiciliază pe raza localităţii Rotunda, din oraşul Liteni, judeţul Suceava, în apropierea locuinţei familiei Rotaru.

Potrivit declaraţiilor, persoana vătămată R. M., deşi căsătorită, a avut în trecut o relaţie extraconjugală cu inculpatul , însă de aproximativ doi ani a pus capăt acesteia. Inculpatul nu a putut accepta acest lucru astfel că a devenit insistent şi de fiecare dată când se întâlnea cu R.M. o ruga şi îi propunea să întreţină raporturi sexuale, fiind însă refuzat de aceasta.

În seara zilei de 04 octombrie 2015, cu aproximaţie orele 21:00, după ce în prealabil consumase băuturi alcoolice (conform declaraţiei a consumat cantitatea de 500 ml tescovină) inculpatul s-a deplasat la locuinţa vecinei sale R. M. pentru a-i propune din nou să întreţină relaţii sexuale.

În curtea locuinţei a avut loc un schimb de replici între inculpat şi persoana vătămată, iar aceasta i-a spus să plece acasă întrucât este în stare de ebrietate . Inculpatul s-a conformat şi a plecat la locuinţa sa, iar R. M. a apelat serviciul 112 solicitând un echipaj de poliţie la locuinţa ei.

Nu după mult timp, organele de poliţie s-au deplasat la locuinţa inculpatului şi i-au pus în vedere să se liniştească , să nu provoace scandal. Iritat până peste măsură, inculpatul a mai consumat băuturi alcoolice după care a hotărât din nou să o viziteze R. M.

În jurul orelor 23:30, inculpatul a luat din curtea sa un topor şi apoi a plecat spre locuinţa victimei pentru a sta de vorbă din nou cu ea. Hurmuzache Florin s-a dedat la un comportament agresiv ,a ridicat toporul deasupra capului şi a lovit-o pe victimă cu tăişul în zona capului, mai exact în zona frontal-stânga. De precizat este faptul că victima se afla în faţa inculpatului încerca să îl calmeze, să îl îndepărteze din curte.

Imediat după comiterea faptei inculpatul a plecat în grabă spre locuinţa sa, iar victima a intrat în casă, şi-a bandajat capul după care a solicitat telefonic un echipaj de ambulanţă.

Potrivit concluziilor raportului de constatare medico-legală, victima prezintă o plagă tăiată regiunea frontală stânga, leziune ce a putut fi produsă cu un corp tăietor-despicător şi necesită pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche