Ministrul Transporturilor va vizita mâine Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava


Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, va efectua mâine o vizită oficială în judeţul Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a spus că ministrul Transporturilor va vizita Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Lucrările de modernizare a aeroportului vor fi finalizate până la data de 25 octombrie 2015, investiţiile fiind realizate printr-un proiect european. Proiectul a presupus construcţia unei piste elastice noi, cu o lungime de 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

Tot sâmbătă, ministrul Transporturilor va vizita şi Gara Iţcani, aflată într-o stare avansată de degradare. Lucrările de reabilitare a acestei gări au fost începute anul trecut, dar au fost abandonate pe parcursul acestui an. Oficial, CFR SA a anunţat că pentru reabilitarea Gării Iţcani a fost alocat un buget de 1,2 milioane de lei.

Cătălin Nechifor a mai precizat că Iulian Matache va inspecta şi lucrările de asfaltare a DN 17B, între Vatra Dornei şi Broşteni. DN 17 B are o lungime de 50 de kilometri pe teritoriul judeţului Suceava şi face legătura cu Ardealul. Trebuie spus că deşi iniţial se anunţase că Iulian Matache va merge şi la şoseaua de centură a Sucevei, se pare că în programul final al ministrului nu a fost inclus şi acest obiectiv.

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în anul 2008 şi trebuiau finalizate în 2012. Lungimea totală a rutei ocolitoare a Sucevei este de 12,42 de kilometri, investiţia fiind de aproximativ 46,5 milioane de euro. Până în momentul de faţă s-a reuşit finalizarea tronsonului III, de la Şcheia la Pătrăuţi, însă deşi pe acesta se circulă încă din luna martie 2015, lucrările nu au fost recepţionate nici până în prezent. Mai mult, în momentul de faţă nu se ştie când vor fi reluate lucrările la primele două tronsoane, de la Şcheia şi până la intersecţia cu E 85, spre Fălticeni, asta în situaţia în care investiţia este finalizată în proporţie de 80%.

Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava

09.10.2015
Mai nouă Mai veche