Olar Sergiu Iulian - contrabandă

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a numitului OLAR SERGIU IULIAN, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prev. de art. 270 alin. 1 şi 3 rap. la art. 274 din Lg. 86/2006, modificată prin OUG 54/2010.

In fapt, la data de 30.06.2014, în jurul orei 11:05, agentul de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind supravegherea liniei de frontieră cu ajutorul aparatului cu termoviziune, a observat două amprente termice care se deplasau spre frontiera de stat. Imediat despre această împrejurare au fost anunţate organele abilitate în constatarea infracţiunii, la faţa locului deplasându-se un echipaj al poliţiei de frontieră care a observat în culoarul bornelor de frontieră două persoane care transportau colete voluminoase, deplasându-se spre interiorul ţării. A somat prin voce cele două persoane să se predea în vederea stabilirii identităţii, însă acestea nu s-au supus somaţiei, au abandonat coletele pe care le transportau şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Una dintre acestea a putut fi ajunsă din urmă, în urma identificării stabilind că se numeşte Olar Sergiu Iulian.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, au fost găsite, la o distanţă de circa 5 metri faţă de fâşia arată pe teritoriul românesc, în vegetaţia ierboasă înaltă de aprox. 1 metru, două colete de formă paralelipipedică învelite cu folie de polietilenă de culoare neagră şi un număr două chingi pentru purtare. Procedându-se la inventarierea conţinutului celor două colete, s-a constata că acestea conţineau un număr de 1000 pachete de ţigări marca Viceroy, având aplicat timbru fiscal ucrainean.

Prejudiciul cauzat prin introducerea pe teritoriul ţării a bunurilor este de 11.694 lei.

Fapta inculpatului Olar Sergiu Iulian care în data de 30.06.2014, împreună cu o altă persoană rămasă neidentificată, a transportat şi deţinut un număr de 1000 de pachete de ţigări marca Viceroy având aplicat timbru ucrainean, despre care ştia că provin din contrabandă întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă, prev. de art. 270 alin. 1, 3 şi art. 274 din Lg. 86/2006 modificată prin OUG 54/2010.
În vederea identificării celeilalte persoane surprinse în culoarul bornelor de frontieră, dar care nu a putut fi prinsă, s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de A.N. cu privire la comiterea infracţiunii de contrabandă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche