Polițiștii suceveni, activități de prevenire și informare a studenților la debutul anului universitar 2015/2016. Săptămâna prevenirii criminalității 2015

Poliţiştii urează studenţilor, părinţilor şi profesorilor un an universitar plin de succese – un an universitar în siguranţă!

În contextul începerii anului universitar 2015/2016 conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă a campusului universitar din municipiul Suceava.

În acest sens, s-a dispus ca poliţiştii Biroului Universitar să acţioneze zilnic în aria centrului şi în zona adiacentă, unitatea de învăţământ fiind inclusă şi în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiştilor de ordine publică. De asemenea, poliţiştii judiciarişti vor acţiona în zona campusului pentru prevenirea faptelor antisociale cu violenţă şi pentru identificarea celor care consumă alcool sau substanţe halucinogene. Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona universităţii în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

De asemenea, s-a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă universităţii cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

În data de 02 octombrie 2015, la festivitatea de deschidere şi la activităţile ulterioare au participat 8 poliţişti care au distribuit materiale preventive şi au purtat discuţii cu tinerii pe tema prevenirii faptelor antisociale, a consumului de alcool şi droguri.

Totodată, tinerii au fost instruiţi cu privire la măsurile de asigurare a bunurilor personale în camerele de cămin.

Ţinem să mulţumim cadrelor didactice şi reprezentanţilor mass-media pentru buna colaborare de pe parcursul anului 2014/2015 – rezultatele evidenţiindu-se în gradul de siguranţă a studenţilor şi în lipsa unor evenimente negative, conducerea IPJ Suceava abordând problematica siguranţei în zona universităţii şi a campusului universitar prin transparenţă totală şi corecta informare a opiniei publice cu privire la măsurile întreprinse şi evoluţia fenomenului.
Mai nouă Mai veche