Buletin de presă, 2 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 01.10.2015, ora 12.14, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe str. Guțului, din comuna Marginea, un bărbat de 75 de ani, din comuna Horodnic de Sus, a pătruns pe DN 17A, fără să se asigure, moment în care, a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 57 de ani, din municipiul Rădăuţi.
În urma impactului biciclistul a căzut pe carosabil suferind leziuni corporale ușoare.
Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 01.10.2015, în jurul orei 13.36, în timp ce conducea autoturismul pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu str. Mitocelului, un bărbat de 28 de ani, din municipiul Suceava, a surprins şi accidentat uşor o localnică de 71 de ani, care traversa strada neregulamentar prin loc nepermis şi nesemnalizat corespunzător.
Conducătorul auto și victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 01.10.2015, ora 18.04, în timp ce conducea mopedul, pe DJ 209K, în afara localității Marginea, un bărbat de 43 de ani, localnic, a pătruns pe acostament, a frânat, s-a dezechilibrat și a căzut în șanțul din partea dreaptă a direcției de mers, suferind leziuni uşoare.
La spital, în prezența medicului de gardă, conducătorul mopedului a refuzat să fie testat de polițiști cu aparatul etilotest și a refuzat să i se recolteze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

*****

La data de 01.10.2015, în jurul orei 23.45, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 2E, în comuna Păltinoasa, datorită neadaptării vitezei, după efectuarea unei depăşiri, un tânăr de 23 de ani, din comuna Berchişeşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un podeţ aflat pe celălalt sens de mers, după care s-a răsturnat.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a unei femei de 26 ani, din oraşul Gura Humorului, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 01.10.2015, ora 14.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe B-dul Bucovina, din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 41 de ani, din comuna Păltinoasa.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 01.10.2015, agenţii Postului de poliţie Panaci, s-au sesizat despre faptul că, un tânăr de 28 de ani, din orașul Broșteni s-a deplasat în pădurea proprietatea unui bărbat de 40 de ani, din comuna Dorna Arini, unde a tăiat și sustras mai mulți arbori nemarcați esența rășinoasă pe care i-a comercializat unei persoane din orașul Broșteni.
Cu ocazia cercetării la faţa locului, împreună cu lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Dealul Negru, polițiștii au stabilit faptul că, la 28.09.2015, tânărul a tăiat și sustras 18 arbori nemarcați, cu un volum de 24,208 m.c. și o valoare de 5.036 lei fără T.V.A.
În cauză, s-a procedat la confiscarea cantității de 15,97 m.c. lemn rotund rășinoase cu o valoare de 3.299 lei, ce a fost lăsată în custodie Ocolului Silvic Dealu Negru, fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și ”furt de arbori din fondul forestier național proprietate privată”, ce va fi soluționat procedural.



Persoane suspecte de comiterea unor fapte de natură penală identificate de poliţişti

La data de 01.10.2015, ora 17.00, bărbatul de 58 de ani, din municipiul Rădăuţi, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere a unui autoturism, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 02.10.2015 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.
Cel în cauză a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

*****

La data de 01.10.2015, în urma măsurilor operative întreprinse de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a fost identificat bărbatul de 37 ani, din comuna Putna, cercetat sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de violenţă în familie.
Ca urmare a materialului probator administrat în cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agresor şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
Cel în cauză a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche