Proiectul de modernizare şi extindere a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Proiectul de modernizare şi extindere a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost prezentat, vineri, 02.10.2015, de managerul instituţiei, Vasile Rîmbu, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat membrii comitetului medical, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin – Ioan Nechifor, arhitectul Constantin Gorcea şi directorul tehnic al firmei General Construct Suceava, Doru Gheaţă.

Managerul Vasile Rîmbu a accentuat necesitatea extinderii UPU, având în vedere că din anul 2001, când a fost înfiinţată această secţie, până în prezent, numărul de prezentări a crescut de la 56.000 de persoane/an la peste 100.000 de persoane/an. Acelaşi lucru a fost întărit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin – Ioan Nechifor: ”Soluţia este asumată din luna noiembrie a anului trecut şi nu există altă posibilitate. După şase luni, investiţia va creşte brand-ul spitalului şi gradul de satisfacţie al pacientului şi asta este ceea ce ne interesează.”

În ceea ce priveşte finanţarea proiectului de extindere a UPU, patru milioane de lei vor fi alocaţi de Ministerul Sănătăţii, 4,288 milioane de lei de Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi 941.000 de lei de Consiliul Judeţean Suceava. Pentru noile dotări cu echipamente şi aparatură medicală, spitalul va acorda 3,46 milioane de lei şi Consiliul Judeţean Suceava va acorda 680.000 de lei. În total, Ministerul Sănătăţii va asigura 30% din finanţare, Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va asigura 58% şi Consiliului Judeţean Suceava va asigura 12%.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin – Ioan Nechifor, a arătat că Spitalul de Urgenţă s-a bucurat, de interesul şi sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi a exemplificat cu cifre: alocare de 1,9 milioane de lei în 2008, de 2,5 milioane de lei în 2009, de 2,1 milioane lei în 2010, de 4,8 milioane lei în 2011, de 2,3 milioane lei în 2012, de 3,7 milioane lei în 2013, de 10,7 milioane lei în 2014, ajungând la 20,9 milioane lei în 2015. ”Efortul se vede în infrastructura şi echipamentele de care dispune spitalul”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin – Ioan Nechifor.

După finalizarea investiţiei de la UPU ( până în luna martie a anului viitor), această secţie va fi una dintre cele mai moderne şi bine dotate din ţară, fiind depăşită doar de cea de la Târgu Mureş, după cum a spus managerul Vasile Rîmbu.

Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava
Mai nouă Mai veche