Buletin de presă, 6 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 05.10.2015, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe DC 24, în localitatea Ciprian Porumbescu, un bărbat de 44 de ani, din localitate, a surprins şi accidentat uşor un minor de 11 ani, din aceeaşi localitate, care se deplasa cu bicicleta pe un drum lateral şi care la intrarea pe drumul comunal, nu a acordat prioritate autoutilitarei.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 05.10.2015, în jurul orei 20.50, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control, pe DJ 176, pe raza comunei Moldoviţa, autoutilitara cu remorcă, condusă de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Fălticeni.
În urma verificării documentelor autoutilitarei și ale remorcii, polițiștii au constatat faptul că, pentru masa totală maximă autorizată a ansamblului este necesară o altă categorie a permisului de conducere, decât cea deținută de conducătorul auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 05.10.2015, ora 08.50, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de o localnică de 33 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute au sustras bunuri din trei autovehicule ce aparțin unei societăți comerciale din localitate și parcate în faţa sediului acesteia.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 04.10./05.10.2015, persoane necunoscute au distrus câte un geam de la portierele a trei autovehicule și din interior au sustras 2 staţii emisie recepţie, un aparat pentru reglarea temperaturii, faţa unui radiocasetofon și un aparat tahograf.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului, ce urmează să fie stabilit de reprezentanții societății.

*****

La data de 05.10.2015, ora 15.35, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de angajatul unei societăți de electricitate, despre faptul că, persoane necunoscute au sustras uleiul dintr-un transformator de medie tensiune situat pe str. Gen. Iacob Zadik din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 04.10.-05.10.2015, persoane necunoscute au forțat lacătul uşii de acces de la încăperea în care se afla transformatorul, după care, au deşurubat robinetul rezervorului şi au sustras uleiul de răcire.
Reprezentanţii societății prezenţi la faţa locului nu au comunicat valoarea prejudiciului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.


Persoană reţinută şi încarcerată în arestul IPJ Suceava

La data de 05.10.2015, în baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbatul de 26 de ani din orașul Liteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „violare de domiciliu” şi „tentativă de omor”.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 04.10.2015, în jurul orei 23.30, agresorul, având asupra sa un topor, a pătruns fără drept în curtea locuinţei unei femei de 31 de ani din localitate şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, a lovit-o în zona capului, cauzându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 8 – 9 zile îngrijiri medicale.
Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Inculpatul a fost încarcerat în arestul I.P.J Suceava.
Mai nouă Mai veche