Ţigări confiscate la frontiera de nord

În seara zilei de 12 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au observat două persoane care transportau bagaje voluminoase şi care au evitat artera de control a punctului, sărind gardul perimetral al P.T.F. Siret.Imediat s-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat bagajele în vegetaţie şi au încercat să fugă.
În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut pe cetăţenii români D. Lucian, în vârstă de 29 de ani şi S. Constantin, de 37 de ani, ambii domiciliaţi în jud. Botoşani.
La cercetarea zonei, lucrătorii noştri au descoperit, la aproximativ 300 m de P.T.F. Siret, ascunse în vegetaţie, 5 colete ce conţineau 750 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.
Poliţiştii de frontieră suceveni efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, iar ţigările în valoare de 9.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

*****

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării şi un autoturism de teren care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele şi autoturismul, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.
La faţa locului au fost descoperite 9 colete, care împreună cu autoturismul au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 23.618 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 236.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.


Ofiţer relaţii publice,
comisar şef de poliţie Poroch-Seriţan Ilie
Mai nouă Mai veche