Trei cetăţeni ucraineni implicaţi în contrabandă au fost reţinuţi cu ajutorul câinelui de intervenţiePoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în, aproximativ 3.500 pachete ţigări, în valoare de peste 34.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.


* În data de 20 octombrie 2015, în baza datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul S.T.P.F. Suceava, a fost organizată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră au observat două persoane care transportau colete voluminoase şi se îndreptau dinspre frontiera de stat către localitatea Vicovu de Sus.
Lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce, dar deoarece cei în cauză au ignorat avertismentul, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, moment în care bărbaţii profitând de întuneric, condiţiile meteo nefavorabile şi vegetaţia abundentă, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean.
Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.
În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit 2 colete, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
La sediul S.T.P.F. Suceava, în urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 2.000 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 20.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de 22 octombrie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră, a observat în apropierea trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea bărbaţilor moment în care aceştia au fugit către un imobil din apropiere.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie însoţită de câinele poliţist Roj care i-a depistat pe cei trei bărbaţi ascunzându-se în podul imobilului.
Aceştia au fost reţinuţi şi identificaţi ca fiind cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 ani.
Din verificări a rezultat faptul că cei trei bărbaţi au fost implicaţi în activitatea de contrabandă din data de 20.10.2015, constatată de către lucrătorii noştri.
Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

* Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, a descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunse în vegetaţie, trei colete care conţineau cantitatea de 1.480 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 14.800 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Mai nouă Mai veche