Zeci de mii de suceveni, fără căldură şi apă caldă din cauza unei avarii de proporţii

O avarie de proporţii a lăsat, marţi dimineaţă, zeci de mii de suceveni fără căldură şi apă caldă. Cartierul Burdujeni este singurul care nu a fost afectat de avarie. Operatorul de termoficare estimează că furnizarea apei cale şi căldurii va fi reluată după 30 de ore.O avarie de proporţii s-a produs în noaptea de luni spre marţi pe magistrala I de termoficare din municipiul Suceava, în zona bulevardului Calea Unirii, în apropierea intersecţiei cu strada Cernăuţi.

Din cauza avariei, începând de marţi dimineaţă a fost sistată furnizarea apei calde şi încălzirii pentru locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare. Au fost afectaţi abonaţii din cartierele Obcini, George Enescu, Areni, Zamca şi Centru. În cartierul Burdujeni, care este alimentat pe o altă magistrală, nu a fost sistată furnizarea căldurii şi apei calde.

Marţi dimineaţă, primarul Ion Lungu şi Mugur Corlăţean, administratorul societăţii Thermonet, operatorul serviciului de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic în municipiul Suceava, au evaluat pe teren gravitatea avariei şi au stabilit un plan de măsuri pentru remedierea defecţiunii.

„Este un tronson de magistrală care nu a fost încă modernizată. Din păcate, nu putem interveni pentru remedierea defecţiunii până nu se golesc toate conductele. Apa este foarte fierbinte şi există oricând riscul producerii unor accidente. Am estimat că vor relua furnizarea apei calde şi căldurii în cel mult 30 de ore”, a precizat primarul Ion Lungu.

La sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava sunt racordate aproximativ 20.000 de apartamente, dar şi mai multe şcoli, grădiniţe şi instituţii publice. Marţi, în municipiul Suceava este prognozată o maximă de 14 grade Celsius, iar noaptea temperaturile vor coborî până la 6 grade Celsius.

Dinu ZARĂ / adevarul.ro
Mai nouă Mai veche