În cadrul evenimentului s-au desfăşurat mai multe acţiuni, fiecare dintre ele bucurându-se de interes din partea publicului. A fost marcată ediţia a VI-a a Simpozionului "Vatra dulce strămoşească", dedicat problemelor cercetării, culegerii şi păstrării folclorului. Nu au lipsit lansările de carte românească. Astfel, s-au lansat 17 titluri de carte românească ale mai multor autori din întreaga Bucovină, printre care Dumitru Covalciuc, Vasile Tărâţeanu, Ioan Camilar, Paraschiva Abutnăriţei, Constanţa Cristescu, Ioan Filipciuc. De asemenea, au fost prezentate numeroase volume de specialitate în domeniul etnografiei, muzicologiei şi folclorului, editate de Centrul Cultural Bucovina, Centrele Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Iaşi şi Bistriţa-Năsăud.
Un punct de atracţie al evenimentului de la Cernăuţi a fost o expoziţie de artă fotografică, dar şi o expoziţie de artă meşteşugărească cu articole realizate de discipolii Şcolii Populare de Artă şi Civilizaţie Românească din Cernăuţi, la secţiunile ”Încondeiere de ouă” şi ”Încrustare în lemn”.
Publicul s-a bucurat şi de spectacolul de gală al ediţiei a IX-a a Festivalului de folclor românesc „Să-mi cânţi, cobzar”, care este apogeul suitei de spectacole susţinute în opt localităţi ale Regiunii Cernăuţi de discipolii Şcolii Populare de Artă şi Civilizaţie Românească.
La „Caravana filmelor documentare” românii din Cernăuţi au avut posibilitatea să vizioneze în premieră sau să revadă cele mai bune producţii realizate în ultima perioadă în zona Moldovei şi în regiunile transfrontaliere.
Evenimentele desfăşurate la Cernăuţi în perioada 19-22 noiembrie 2015 s-au transformat într-o sărbătoare de suflet pentru toţi românii şi s-au dovedit a fi o reuşită a organizatorilor, care le-au mulţumit interpreţilor, ambasadori ai culturii româneşti, pentru prestaţiile artistice care au transformat pentru câteva zile oraşul Cernăuţi într-o capitală a spiritului românesc.
Biroul de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava
25.11.2015