Buletin de presă, 26 noiembrie 2015 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

* La data de 25.11.2015, ora 11.15, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control, pe strada Podu Verde din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani, localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul în cauză este neînmatriculat, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din 29.10.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 25.11.2015, ora 16.41, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe DN 29A, în localitatea Adâncata, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 25.11.2015, ora 20.30, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DJ 155A, pe raza comunei Bogdănești, un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a identificat un autoturism, care la vederea echipajului de poliție a frânat brusc, după care s-a mai deplasat circa 10 metri și a virat stânga parcând pe podețul din fața porții de acces a unei locuințe.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul este condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Bogdăneşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 25.11.2015, în jurul orei 11.30, Postul de poliție Capu Câmpului, a fost sesizat de un localnic de 73 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 19.11.2015, în jurul orei 12.00, în timp ce persoana vătămată a mers cu vacile în livadă, lăsând ușa de acces descuiată, nepotul său de 12 ani, a sustras suma de 3.800 lei, din care a cheltuit 2.600 lei la jocurile de noroc de la un bar din localitate.
În timpul cercetărilor, minorul a recunoscut fapta comisă, polițiștii reușind să recupereze suma de 1.200 lei, ce a fost restituită persoanei vătămate.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 25.11.2015, ora 08.54, un bărbat de 51 de ani din comuna Horodnic de Jos, paznic la o societate comercială din localitate, a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe timpul nopții, în sediul societății au pătruns persoane necunoscute care au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare și de faptul că, paznicul a lipsit circa o oră, timp în care s-a deplasat la spital pentru un bandaj, persoane necunoscute au pătruns în hala imobilului ce nu este prevăzut cu uși de acces și prin forţarea unei ușii interioare au pătruns într-un birou de unde au sustras scule electrice și materiale de construcție.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.
Mai nouă Mai veche