Cimpoi Gheorghe - ucidere din culpă

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul CIMPOI GHEORGHE, urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă” prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p..

În Ordonanţa de instituire a măsurii preventive, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 10.11.2015, în jurul orelor 20:37, inculpatul Cimpoi Gheorghe, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe strada Calea Unirii din mun. Suceava, direcţia Burdujeni-Centru, a surprins şi accidentat o persoană care era angajată în traversarea părţii carosabile pe marcaj pietonal, ulterior proiectând-o succesiv în partea laterală stânga a unui autobuz, iar apoi într-un alt autoturism marca Opel Corsa. În continuare, autoturismul condus de inculpat a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară marca Fiat Doblo. Din accidentul rutier a rezultat decesul unei persoane şi vătămarea corporală a 2 pasageri din autoturismul condus de inculpat.

Precizăm că această măsură preventivă a fost luată în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, implică respectarea unor obligaţii de către inculpat, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche