Mehno Ana Georgeta - colectare, deţinerea, producerea, transportul, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia; nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 19.11.2015, ora 14,00 faţă de inculpata Mehno Ana – Georgeta, pentru săvârşirea infracţiunilor de colectare, deţinerea, producerea, transportul, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, prevăzută de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274 din Lg. nr. 86/2006 şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 şi 5 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 12.11.2015, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul său şi al fratelui său, inculpatul Mehno Dorel Mihai, în sat Bobeica com. Izvoarele Sucevei, s-au descoperit un număr de 950 cartuşe pentru armă letală de diferite calibre precum şi un număr de 12018 de pachete cu ţigări marca Fest/Marble de producţie Ucraina, fără banderole de accizare, ambalate în 24 de baxuri învelite în plastic negru şi prevăzute cu chingi din material textil pentru transport, procurate şi deţinute de aceştia în vederea comercializării. De asemenea, la domiciliul inculpaţilor au mai fost găsite un aparat de vedere pe timp de noapte marca Pulsar, o lunetă marca Viper Optisan, două cutii pentru staţii de emisie-recepţie cu cartea tehnică, 5 cutii pentru încărcătoare staţii emisie-recepţie fiecare având cartea tehnică, suma de 4.035 euro, o staţie de emisie-recepţie marca Baofeng funcţională.

Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o fază distinctă a urmăririi penale, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


PRIM PROCUROR,
CONSTANTIN STEICIUC
Mai nouă Mai veche