33 de permise de conducere reținute și sancțiuni în valoare de peste 100.000 de lei aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În cadrul acţiunii au fost testate cu aparatul etilotest peste 350 de şoferi, au fost constatate 14 infracţiuni şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 100.000 lei.

Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Mai mult, s-a constatat că, în special pe perioada week-end-ului, se produc multe evenimente rutiere cu implicarea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest context, în perioada 04-06.12.2015, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost constatate 14 infracţiuni rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 429 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 102.695 lei, din care 223 pentru încălcarea regimului legal de viteză;

Au fost reţinute pentru abateri la regimul rutier 33 de permise de conducere, din care: 11 pentru alcool, 9 pentru viteză și 13 alte cauze.

Totodată, au fost reţinute şi 10 certificate de înmatriculare.

Pentru identificarea şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice au fost testate cu aparatul etilotest peste 350 de persoane.

Exemple:
* Un bărbat de 40 de ani, din comuna Voitinel, a fost identificat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe strada Cernăuți din oraşul Vicovu de Sus, având o concentraţie alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

* Un bărbat din Republica Moldova, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 110 km/h pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

* Un bărbat din oraşul Salcea, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei cu viteza de 101 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava
Mai nouă Mai veche