Buletin de presă, 8 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 07.12.2015 în jurul orei 10.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni, a oprit pentru control pe raza orașului, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani, din judeţul Neamț, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă asupra lui documentele personale, ale autoutilitarei pe care o conducea și ale materialului lemnos transportat.
În cauză s-a procedat la confiscarea cantității de 6 m.c. lemn foc foioase (fag) ce a fost predată Ocolului Silvic Broșteni, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010 cu suma de 5.000 lei.

* La data de 07.12.2015, ora 15.30, un echipaj din cadrul Postului de poliție Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, autoutilitara condusă de un tânăr de 22 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care transporta cantitatea de 5 m steri lemn de foc.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control documente de proveniență, materialul lemnos, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 07.12.2015, ora 07.55, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 178A, în localitatea Şcheia, o femeie de 30 de ani, din comuna Todireşti, a surprins şi accidentat uşor un minor de 6 ani, din localitate care a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 07.12.2015, ora 16.00, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava, ajungând la o trecere pentru pietoni, un tânăr de 19 ani, din localitate, a surprins şi accidentat uşor o femeie de 38 de ani, din comuna Păltinoasa, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, pe culoarea roşie a semaforului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 08.12.2015, ora 00.15, un echipaj din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești, a oprit pentru control pe raza comunei Vultureşti, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Botoșani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 07.12.2015, ora 23.18, Postul de poliție Bilca a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” de o localnică, despre faptul că, un autoturism a intrat în gardul locuinței sale, iar conducătorul auto este băut.
Polițiștii deplasați la faţa locului, au identificat în șanțul din partea dreaptă a DJ 178C din comuna Bilca, un autoturism înmatriculat în străinătate care prezenta mai multe avarii și pe conducătorul acestuia, un bărbat de 29 de ani, din comuna Voitinel, care a declarat faptul că, întrucât a fost orbit de faza lungă a unui autoturism ce se deplasa din direcția opusă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând în șanțul din partea dreaptă a drumului și în coliziune frontală cu gardul împrejmuitor al unei locuințe, fără a rezulta victime.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava
Mai nouă Mai veche