Bernadeta Balac – locul III la concursul internațional de recitare „Kresy” din Białystok

În zilele de 7-12 decembrie a avut loc acea de-a 24-a ediție a Concursului de Recitare „Kresy” din Białystok. Concursul este organizat de Filiala Asociației „Wspólnota Polska” din Podlasie în colaborare cu Facultatea din Białystok din cadrul Academiei de teatru „Aleksander Zelwerowicz”, dar și Teatrul de Păpuși din Białystok. Concursul este coordonat de primarul orașului Tadeusz Truskolaski.

Concursul de recitare a debutat joi, 10 decembrie la Academia de Teatru. Juriul profesionist a ascultat 30 de recitatori din 11 țări: Belarus, Bulgaria, Cehia, Gruzia, Kazakhstan, Lituania, Letonia, Rusia, România și Ucraina.

Gala finală a avut loc sâmbătă pe scena Teatrului de Păpuși din Białystok. În timpul galei toți participanții au prezentat un spectacol legat de textele de baladă și din „Cartea Poporului și a Pelerinajului Polonez” de Adam Mickiewicz. Gala s-a încheiat prin anunțarea verdictului și premierea învingătorilor. Cel mai important premiu – Grand Prix precum și premiul din partea publicului l-a obținut Dominik Morcinek din Cehia. Premiul special acordat anual pentru interpretarea creației lui Adam Mickiewicz, l-a obținut Jaroslaw Macutkiewicz din Lituania. Bernadeta Balac din Poiana Micului, una din reprezentantele diasporei poloneze din România a obținut locul al III lea.

Participantele din România – Bernadeta Balac și Mariana Marculeac au fost felicitate iar întreaga lor ședere în Białystok a fost o experiență de neuitat.

WP_20151212_019





IMG_0195

IMG_0200

IMG_0234

IMG_0236

IMG_0242

WP_20151212_012

Mai nouă Mai veche