Buletin de presă, 14 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 14 decembrie 2015 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 13.12.2015, ora 10.43, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178C, în afara localității Frătăuții Vechi, un tânăr de 24 de ani, din comuna Volovăț, a pătruns pe contrasens cu intenția de a depăși un autovehicul care circula în fața sa, moment în care, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 23 de ani, din comuna Straja.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 23 de ani și a unui bărbat de 67 de ani, din comuna Grăniceşti şi a altui tânăr de 27 de ani, din comuna Straja, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 23 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumul public de pasagerul de 27 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.12.2015, ora 16.58, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Roşu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.12.2015, în jurul orei 20.01, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a fost sesizat, despre faptul că, pe strada Carpaţi din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, însă conducătorul auto a părăsit locul faptei.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 20.20, în timp ce conducea autoutilitara, pe fondul vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 58 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat frontal în gardul unei locuinţe, după care s-a oprit în peretele casei, distrugând faţada imobilului.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 13.12.2015, ora 20.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea a oprit pentru control la intersecția străzii Palagheni cu strada Dobroaia, din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 68 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate din 25.11.2015.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 14.12.2015, în jurul orei 01.45, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Sucevei din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Boroaia.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă a refuzat, după care, a refuzat şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

* La data de 13.12.2015, ora 18.30, un echipaj din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Bălcăuți, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Iaslovăţ și în care se afla ca pasager un bărbat de 50 de ani, din aceeaşi localitate.
În urma controlului interiorului vehiculului, polițiștii au identificat 71 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană şi Duty Free, fără documente de proveniență.
Țigările de contrabandă în valoare de aproximativ 700 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, faţă conducătorul auto de 47 de ani fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


Faptă de natură judiciară cercetată de poliţişti

* La data de 13.12.2015, ora 22.53, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, în timp ce se deplasa spre domiciliu, în spatele unui bloc de pe str. Tineretului din localitate, a fost lovit și deposedat de suma de 350 euro de către persoane necunoscute.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 13.12.2015, în jurul orei 20.00, victima s-a deplasat la un bar de pe str. Tineretului din localitate, unde a consumat băuturi alcoolice, povestind persoanelor prezente faptul că, în ziua următoare urmează să plece în Irlanda la prietena lui.
Astfel, în jurul orei 22.30, în timp ce se deplasa spre domiciliu prin spatele unui bloc, doi tineri necunoscuți au venit din spate și l-au lovit cu pumnii, după care, i-au sustras 350 euro din portofelul pe care-l purta în buzunar.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la bunurile pe care le afişează în public (bijuterii, telefoane mobile , sume de bani, alte bunuri de valoare), la orele şi traseele de deplasare, la discuţiile purtate cu prietenii sau cu persoane necunoscute, mai ales în locurile publice, riscul de victimizare privind infracţiunile de tâlhărie fiind unul crescut în lipsa adoptării unor măsuri preventive minime.
Mai nouă Mai veche