Buletin de presă, 10 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 09.12.2015, în jurul orei 16.40, pe D.N. 2E, în interiorul comunei Horodnic de Sus, un bărbat de 31 ani, din municipiul Rădăuţi, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoriile ,,A, BE, CE, DE”, din anul 2009, instructor auto, se afla în timpul unei ore de pregătire practică cu autoturismul, la volan fiind o cursantă în vârstă de 28 ani, din aceeaşi localitate.
Şoferiţa a fost surprinsă de apariția în carosabil a unei minore de 9 ani, localnică, care s-a angajat neregulamentar în traversarea drumului și, deși s-a încercat evitarea impactului, minora a fost acroşată, suferind leziuni uşoare.
Instructorul şi tânăra de 28 de ani au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

* La data de 09.12.2015, ora 17.45, pe str. Calea Unirii, din municipiul Suceava, o femeie de 55 ani, din comuna Dumbrăveni, posesoare a permisului de conducere categoria B din anul 1994, în timp ce conducea autoturismul, la trecerea pentru pietoni din vecinătatea unei staţii pentru mijloace de transport, marcată şi semnalizată corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere şi a surprins-o şi accidentat-o uşor pe o tânără de 32 ani, din comuna Udeşti, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l. De asemenea, au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei atât de la conducătoarei auto, cât şi de la victimă.

* La data de 09.12.2015, în jurul orei 16.33, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic de către Spitalului mun. Vatra Dornei – Secţia Chirurgie, despre faptul că la această unitate s-a prezentat o femeie de 79 ani, din comuna Iacobeni, care a fost victima unui accident rutier pe raza comunei de domiciliu.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în jurul orei 11.00, un bărbat de 51 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoriile „AM, B, C1, C, BE, C1E, CE”, cu vechime din anul 1992, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Minelor, din comuna Iacobeni, ajuns într-o intersecţie şi a oprit pentru a se asigura.
La plecarea de pe loc nu a observat că un pieton, respectiv o femeie de 79 ani, este angajată în traversarea drumului, pe la colţul intersecţiei şi a acroşat-o cu oglinda retrovizoare stânga.
După ce a fost ridicată de pe carosabil de către conducătorul auto, femeia nu a dorit să fie condusă la spital pentru îngrijiri medicale, deoarece nu a suferit nici o leziune şi a dorit insistent să meargă la domiciliu.
În jurul orei 15.45, victima l-a anunţat pe şofer, că resimte dureri la piciorul drept, acesta din urma deplasându-se împreună cu ea la Spitalul municipal Vatra Dornei, pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto, cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, dar le-au fost recoltate probe biologice de sânge la Spitalul mun. Vatra Dornei în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă ” şi „părăsirea locului accidentului”.

* La data de 09.12.2015, ora 18.10, un bărbat de 66 de ani, din comuna Ipoteşti, posesor al permisului de conducere categoria B, în timp ce conducea autoturismul marca pe strada Parcului, din municipiul Suceava către Ipoteşti, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers izbindu-se frontal-lateral cu autoturismul condus de o tânără de 26 de ani, din comuna Ipoteşti, care se deplasa regulamentar din sens opus.
Din impact, primul autoturism a fost proiectat în alt vehicul, care circula în spatele său, fiind condus de către un bărbat de 35 de ani, din municipiul Botoşani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor trei conducători auto.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Material lemnos confiscat de poliţişti şi dosare penale întocmite la regimul silvic

* La data de 09.12.2015, în jurul orei 21.30, pe str. Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, de către un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc a fost oprit pentru control ansamblul de autovehicule care tracta remorca condus de către un bărbat de 32 ani, din comuna Stulpicani.
Cu ocazia controlului s-a stabilit că în semiremorcă se transporta cherestea esență rășinoase, conducătorul auto prezentând pentru control avizul de însoțire secundar emis la 08.12.2015.
Tot cu această ocazie s-a constata că pe aviz apare o modificare și totodată documentul nu este întocmit corespunzător în sensul că transportul ar fi fost întrerupt conform susținerilor conducătorului auto în vederea remedierii unor defecțiuni tehnice și cu toate acestea nu s-au făcut mențiuni conform prevederilor legale despre acest lucru pe aviz la rubrica unde se consemnează cauza, perioada întreruperii și viza efectuată de postul de poliție competent teritorial.
Ansamblul de autovehicule a fost transportat la Centrul de producție Sadova din cadrul O.S. Pojorâta unde a fost inventariat stabilindu-se că materialul lemnos este în cantitate de 49, 64 mc cherestea esență rășinoase.
Având în vedere motivele mai sus arătate s-a dispus reținerea în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos, care a fost predat în custodia reprezentanților Centrului de Producție Sadova, cu tot cu ansamblul de autovehicule care a fost încuiat și asigurat.

* La 09.12.2015, ora 09.40, agenţii Postului de Poliţie Grăniceşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că, la locuinţa unui bărbat de 60 ani, din comuna Grăniceşti, sat Româneşti, se încarcă material lemnos într-un autovehicul.
Pe drumul comunal din faţa locuinţei bărbatului a fost identificată autoutilitara, condusă de către un bărbat de 55 ani, din comuna Şerbăuţi, care transporta cantitatea de 5 metri ster de esenţă fag şi carpen, care a fost încărcată de la locuinţa bărbatului de 60 de ani.
Întreaga cantitate de material lemnos , a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodia Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar cei doi au fost sancţionaţi contravenţional la Lg. 171/2010 pentru comercializare respectiv transport de material lemnos fără forme legale.

* La data de 09.12.2015, ora 11.07, agenţii Postului de Poliţie Mănăstirea Humorului au fost sesizaţi despre comiterea unui furt de material lemnos din locul denumit Todan, de pe raza comunei Mănăstirea Humorului.
În zona împădurită a fost identificat un minitractor la care era ataşat o căruţă încărcată cu material lemnos, ansamblu condus de un tânăr de 23 ani, localnic, care transporta lemn verde de fag şi nu a putut prezenta documente de însoţire.
Materialului lemnos a fost transportat la sediul Cantonului Silvic Chilia, unde a fost inventariat şi ridicat în vederea confiscării.
În zona unde a fost identificat tractorul au fost găsite mai multe piese din lemn de fag de diferite lungimi în volum total de 1,985 mc. lemn fag.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind comiterea infracţiunilor de tăierea fără drept de arbori şi furt de arbori.

* La data de 09.12.2015, ora 16.45, a fost prins în flagrant un tânăr de 18 ani, din comuna Şerbăuţi, care în jurul orei 15.00, s-a deplasat în Cantonul Silvic Șerbăuți, unde cu un ferăstrău manual și un topor a tăiat, doi arbori de esență stejar, pe care i-a tăiat în bucăți în lungime de aproximativ 4 m, cu un volum de 1 mc.
Ulterior i-a încărcat într-un atelaj hipo, fiind depistat pe drumul forestier Şerbăuţi – Zamostea.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 09.12.2015, ora 23.18, pe str. 2 Grăniceri, din municipiul Fălticeni a fost oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat, de 38 ani, domiciliat în comuna Baia, posesor al permisului de conducere categoriile AM , B1 , B.
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expira, după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice ale unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.

* La 10.12.2015, în jurul orei 00.26, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul, condus de un bărbat de 34 ani, localnic, posesor al permisului de conducere categoria B.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche