Buletin de presă, 7 decembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 06.12.2015, în jurul orei 11.00, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 29A, pe raza comunei Adâncata, la intersecţia cu DC 54, un tânăr de 23 ani din localitate, a încercat să vireze brusc la stânga, fapt ce l-a determinat pe un bărbat de 34 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei care conducea un microbuz în spatele său, să vireze și el stânga pentru a evita impactul, însă nu a reuşit şi a intrat în coliziune laterală. În acelaşi timp, tânărul de 23 de ani, a încercat să evite impactul cu microbuzul, însă a fost lovit în partea din spate de un alt autoturism condus de un bărbat de 42 de ani din municipiul Suceava, care se deplasa în acelaşi sens în spatele microbuzului.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 23 de ani.
Cei trei conducători auto implicaţi în eveniment au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 06.12.a.c., în jurul orei 11.57, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în interiorul comunei Poiana Stampei, un bărbat de 46 de ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere, a efectuat un viraj la stânga, moment în care, a fost lovit lateral de autoturismul condus de un bărbat de 65 de ani, din județul Bistriţa Năsăud, angajat în depășire.
După accident, bărbatul de 46 de ani a modificat poziția autoturismului, parcându-l în curtea locuinței proprietate personală, ce se afla în apropiere.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a două femei de 69 ani şi de 73 de ani, ambele din județul Bistriţa Năsăud, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 65 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul şoferului de 65 de ani și de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 46 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 06.12.a.c., în jurul orei 14.34, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 208A, pe raza comunei Udeşti, un tânăr de 24 de ani, din municipiul Suceava, l-a surprins și accidentat pe un bărbat de 78 de ani, din municipiul Suceava, care circula pe bicicletă din sens opus şi care, a virat la stânga fără să se asigure pentru a pătrunde în curtea unui imobil.
Conducătorul auto şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



Faptă de natură judiciară cercetată de poliţişti

La data de 06.12.2015, în jurul orei 11.10, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de un bărbat de 69 de ani, din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns într-un imobil din localitate și au sustras bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau supraveghere, în noaptea de 05/06.12.a.c. prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în imobilul cu destinația de birou și au sustras un dulap metalic în care se aflau documente contabile și câteva bijuterii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.




Dosare penale la regimul rutier

* La data de 07.12.2015, în jurul orei 00.14, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, la un bar din localitate, este un scandal.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 06.12.a.c., în jurul orei 23.00, în bar a intrat un grup de patru tineri care au consumat băuturi alcoolice, iar la plecare, unul dintre ei a smuls un glob din bradul ornamental amenajat în interior, fiind atenționat de administratorii localului, ocazie cu care, s-a iscat un scandal, cei patru tineri lovindu-i pe administratorii barului, un bărbat de 38 de ani şi o femeie de 36 ani, ambii din municipiul Fălticeni, după care s-au urcat într-un autoturism şi au plecat.
În urma activităților întreprinse de polițiști, cei patru agresori cu vârste între 19 și 20 de ani, toți din comuna Bogdănești au fost identificați pe raza municipiului Fălticeni.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, unul dintre tinerii de 20 de ani a condus autoturismul pe B-dul 2 Grăniceri din localitate fără a poseda permis de conducere şi fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de cei 4 agresori sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar faţă de tânărul de 20 de ani și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 06.12.2015, în jurul orei 16.08, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a identificat pe raza comunei Putna, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate, ce nu deține permis de conducere, ocazie cu care, s-au efectuat semnale regulamentare de oprire prin folosirea sistemelor acustice și luminoase, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea autoturismului, pe o distanță de aproximativ 3 km, când, la un moment dat, conducătorul auto a oprit mașina și a fugit către o zonă împădurită din apropiere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a confirmat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 06.12.2015, în jurul orei 21.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DC Gura Putnei, pe raza comunei Putna, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 38 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 06.12.a.c., în jurul orei 23.30, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală 7 Mălini, a oprit pentru control pe DC Mielușoaia - Păiseni, din comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din municipiul Fălticeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 07.12.2015, în jurul orei 00.05, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a oprit pentru control pe strada 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Frătăuții Noi.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost transportat la spital în vederea prelevării de probe biologice, ocazie cu care, bărbatul de 33 de ani a acceptat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă, în prezența medicului, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere emis de autoritățile din România, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism provin de la un alt autovehicul ce aparține unui bărbat din municipiul Rădăuți.
Cu ocazia controlului interiorului autoturismului, polițiștii au identificat o autorizație de circulație provizorie, valabilă în intervalul 21.07.2015 – 19.08.2015, precum și documentele de proveniență ale autoturismului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche