După ‪datina‬ străbună

După ‪datina‬ străbună

Bucovina‬ a fost şi rămâne zona de referinţă unde întreg ansamblul de ritualuri, ceremoniale, practici, datini şi obiceiuri, sunt parte din spiritualitatea locurilor.

Anual, în centrul municipiului Suceava se adună grupuri de colindători și urători, la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente care promovează datinile și obiceiurile de iarnă, ” Festivalul „După datina străbună”.


Festivalul‬ de datini și obiceiuri de Anul Nou, din data de 27 decembrie, organizat în ziua ,,Sfântului Ştefan”, va cuprinde o paradă a costumelor și măștilor populare pe traseul Stadionul Areni – Esplanada Casei de Cultură Suceava și un spectacol de datini şi obiceiuri de Anul Nou, susținut de formații de copii și adulți din tot județul și din județele învecinate.

La eveniment vor participa ansamblurile folclorice din: Pojorâta, Corlata, Zvoriştea, Poiana Stampei, Stroieşti, Udeşti, Vama, Fundu Moldovei, Bosanci, Hânţeşti, Mălini, Boroaia, Calafindeşti, Pârteştii de Jos, Comăneşti, Dolhasca, Dolheştii Mici, Drăguşeni, Cacica, Volovăţ, Buneşti, Botoşana, Vatra Moldoviţei, Fântânele, Todireşti, Berchişeşti, Bilca, Rădăuţi, Straja, Ostra, Broşteni, Preuteşti, Horodniceni, Boroaia, Ciocăneşti, Vatra Dornei, Iaşi, Botoşani, etc.

Manifestarea face parte din programul Crăciun în Bucovina 2015 și va oferi publicului present la eveniment cele mai frumoase și autentice obiceiuri de iarnă din Bucovina.

27 decembrie 2015, Suceava
Locaţie: Esplanada Casei de Cultură Suceava
Organizator: Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina
Info: www.cjsuceava.ro, www.centrulculturalbucovina
Info: C.J.SV- Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava - tel +40-230-551241, email: infoturism@cjsuceava.ro, www.turism-suceava.ro
Mai nouă Mai veche