Festivalul de Artă Medievală Ştefan cel Mare Suceava va ajunge în anul 2016 la cea de a zecea ediţie

Festivalul de Artă Medievală Ştefan cel Mare Suceava va ajunge în anul 2016 la cea de a zecea ediţie. Succesul acestuia se regăseşte nu doar în numărul record de spectatori, vizitatori plătitori de bilete, în creştere an de an, ci şi în recunoaşterea calităţii actului cultural realizat, la nivel naţional şi internaţional.

Serviciul Relaţii Publice şi Evenimente Muzeale din cadrul Muzeului Bucovinei, care se ocupă de organizarea festivalului, a fost contactat de către Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiş, pe această tematică, pentru informare şi sprijin. Aceasta împreună cu autorităţi locale din România şi Serbia, intenţionează să atragă o finanţare europeană, pentru organizarea unui festival medieval, al Banatului istoric.

De remarcat este că în pregătirea unui asemenea proiect de anvergură, specialiştii ADETIM, reprezentaţi de domnul Bogdan Şoflău, i-au ales pe organizatorii festivalului medieval de la Suceava ca mentori şi sursă de know-how, deşi în România coexistă de peste10 ani în jur de 8 festivaluri de gen.

Astfel întâietatea Festivalului de Artă Medievală Ştefan cel Mare Suceava între manifestările de gen din ţară este, din nou, incontestabil afirmată, consfinţind profesionalismul specialiştilor în eveniment muzeal de la Muzeul Bucovinei Suceava.


Mail-ul primit de la ADETIM:
Bună ziua,

Numele meu este Bogdan Şoflău, sunt consilier la Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiş (ADETIM).

Agenţia noastră, împreună cu autorităţi locale din România şi Serbia, intenţionează să atragă o finanţare europeană, pentru organizarea unui festival medieval, al Banatului istoric.

Festivalul îşi propune să fructifice moştenirea culturală a perioadei medievale, pentru sporirea coeziunii regiunii istorice, astăzi divizată politic, dar şi pentru dezvoltarea turismului în regiune.
Intenţionăm să creăm o ofertă culturală şi de divertisment complementară celei existente la nivel naţional, iar activitatea dumneavoastră, pe care o apreciem şi pentru care vă felicităm, este un reper pentru noi.

Vă rugăm să ne oferiţi, în măsura posibilităţilor, câteva informaţii despre costuri, pentru servicii contractate: formaţii, ordine cavalereşti, dansatori, teatru stradal ş.a.m.d., dar şi alte informaţii sau recomandări, binevenite pentru a estima bugetul necesar pentru proiectul nostru transfrontalier.
Suntem conştienţi că nu aveţi obligaţia să ne furnizaţi astfel de date, de aceea un răspuns favorabil va fi cu atât mai apreciat.

Cu recunoştinţă,
Bogdan Şoflău, consilier ADETIM
Mai nouă Mai veche