Împreună pentru Claudia Mihaela - Eveniment caritabil

Împreună pentru Claudia Mihaela - Eveniment caritabil

Organizaţia Salvaţi Copiii derulează proiectul naţional ,,Fiecare copil contează", proiect prin care ne-am propus reducerea mortalităţii infantile în rândul copiilor cu vârste până la 5 ani. Judeţul Suceava este unul dintre judeţele care ocupă un loc ,,fruntaş" la nivel naţional atunci când vorbim de mortalitatea infantilă ocupând un loc 3 după Vaslui şi Botoşani.

Fetiţa pentru care astăzi cerem sprijinul, s-a născut cu o malformaţie cardiacă complexă, după care a dezvoltat o paralizie cerebrală. Este în evidenţa serviciului de Neuropsihiatrie infantilă de la vârsta de 6 luni, după ce părinţii au observat o întârziere, prezentând o hipotomie generalizată. A urmat şedinţe de kinetoterapie pentru recuperare, în limita bugetului familiei, dar acestea au fost întrerupte. Ca urmare a investigaţiilor medicale facute s-a observat şi o atrofie optică primară. Părinţii s-au ocupat de recuperarea copilaşului, astfel încât în prezent putem spune că este autonomă, dar pentru că răceşte foarte repede şi există clar indicaţia medicală de a fi ferită de orice factor extern care îi poate pune sănătatea şi aşa precară, în pericol, aceasta nu poate să frecventeze grădiniţa şi nu poate socializa cu alţii copii.

Orice amânare a intervenţiei chirurgicale pentru care aceasta este propusă, înseamnă o agravare a stării de sănătate, recuperarea fiind mult mai grea.

https://www.facebook.com/events/1529457470705796/
Mai nouă Mai veche