ASI Suceava vrea Contract colectiv de muncă la nivel judeţean

ASI Suceava vrea Contract colectiv de muncă la nivel judeţean

Deși, în anul 2015,  au fost două întâlniri pe această temă, nu s-a reușit negocierea și semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel județean între grupul de unităţi şcolare afiliate la Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Argumentele au fost invocate de reprezentanții ISJ Suceava care au susținut că semnarea Contractului colectiv de muncă este ilegală.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Legii dialogului social (descarcă aici) care creează premisele negocierii contractelor colective de munca la nivel judeţean. Din această perspectivă, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a solicitat convocarea Comisiei paritare de pe lângă ISJ Suceava pentru a negocia şi SEMNA Contractul colectiv de muncă la nivel judeţean.  În opinia noastră, ISJ Suceava nu are temei legal de a se opune acestui demers al nostru şi semnarea CCM-ului ar trebui să aibă loc în termenul cel mai scurt.

Aceasta Lege consfinţeşte şi încasarea cotizaţiei pe statul de plata, Lege care iniţial a fost retrimisă de Preşedinte Parlamentului pentru reexaminare.

Mai nouă Mai veche