Buletin de presă, 21 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 21 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La 20.01.2016, în jurul orei 18.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Putna.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 20.01.2016, ora 17.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei, din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Grănicești și în care se afla ca pasager, proprietarul mașinii, un bărbat de 44 ani, tot din comuna Grănicești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, valabilitatea numerelor provizorii a expirat la 19.01.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, iar proprietarul maşinii pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, ce va fi soluționat procedural.

* La 20.01.2016, în jurul orei 18.32, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 155A, din comuna Râşca, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 21.01.2016, în jurul orei 00.10, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 178, din comuna Ilișești, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Suceava, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat gardul unei locuințe.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 20.01.2016, în jurul orei 21.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza comunei Arbore, un tânăr de 26 de ani, din comuna Voitinel, a observat pe carosabil, poziționat oblic un vehicul cu tracțiune animală și nu a putut evita impactul cu acesta.
În urma coliziunii, au rezultat avarii la autoturism și la vehiculul cu tracțiune animală, precum și vătămarea corporală uşoară a căruțașului, un bărbat de 41 de ani, din localitate.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul atelajului hipo, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 20.01.2016, ora 17.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, autoutilitara condusă de un bărbat de 53 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 20.01.2016, în jurul orei 14.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Ştefan cel Mare, din orașul Gura Humorului, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, un tânăr de 27 de ani, din localitate, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus regulamentar în aceeaşi direcţie de un bărbat de 38 de ani, din oraşul Frasin.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani, a fost proiectat către înainte în autoturismul condus regulamentar în aceeaşi direcţie de mers de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Suceava, care, la rândul său, a fost proiectat în autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 37 de ani şi a unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava, pasager în autoturismul condus de acesta, cărora li s-au acordat îngrijirii medicale, însă nu au rămas internați în spital.
Cei patru conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 21.01.2016, ora 00.10, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de un bărbat de 45 de ani, din comuna Zvoriştea, despre faptul că, în noaptea de 20.01.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturismul parcat în parcarea unui supermarket din municipiul Suceava.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 20.01.2016, în jurul orei 20.30, partea vătămată a parcat autoturismul, iar în jurul orei 23.45, a observat că din interior i-au fost sustrase o stație de emisie/recepție, un navigator GPS şi un telefon.
Cu ocazia cercetării locului faptei, polițiștii au constatat faptul că, portierele au fost găsite în poziția închis și asigurate corespunzător, iar autoturismul nu prezintă urme de forţare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
Mai nouă Mai veche