Buletin de presă, 24 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 24 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 22.01.2016, în jurul orei 10.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviţei, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, un localnic de 64 de ani, a derapat și a intrat în coliziune cu indicatorul de semnalizare a localității și cu un gard aflat în imediata apropiere.
Din impact nu au rezultat victime ci doar avarii ale autoturismului și distrugeri ale indicatorului și gardului.
Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 22.01.2016, ora 14.30, un echipaj din cadrul Postului de poliție Poieni Solca a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat de pe raza localității, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, autoturismul nu este înmatriculat, iar numerele de înmatriculare sunt false.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.01.2016, ora 16.35, o patrula din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Iacobeni, a oprit pentru control pe DJ 174, pe raza comunei Șaru Dornei, autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani din judeţul Iași.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat din 26.11.2006.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 24.01.2016, orele 01.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe str. Republicii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 22.01.2016, ora 18.42, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Iacobeni, un localnic de 44 de ani, a surprins şi accidentat un bărbat de 60 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, pieton, care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a dezechilibrat de pe trotuar şi a pătruns pe carosabil.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
La data de 23.01.2016, ora 09.17, în timp ce conducea autoturismul pe str. Bogdan Vodă din municipiul Rădăuţi, un localnic de 46 de ani, a surprins și accidentat uşor o minoră de 12 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.01.2016, ora 13.55, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un tânăr de 24 de ani din oraşul Gura Humorului, nu a păstrat o distanţă suficientă şi a intrat în coliziune faţă spate cu autoturismul condus în fața sa de un bărbat de 29 de ani din municipiul Suceava.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a unei tinere de 26 de ani din judeţul Vaslui, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 29 de ani, care circula regulamentar.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.01.2016, ora 19.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, în interiorul oraşului Salcea, un tânăr de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni, a surprins şi accidentat uşor un bărbat de 59 de ani din localitatea Plopeni, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 24.01.2016, ora 02.03, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în interiorul comunei Poiana Stampei, într-o curbă deosebit de periculoasă, un bărbat de 41 de ani din județul Timiş, a derapat, a pătruns pe contrasens şi a intrat in coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani din Republica Moldova.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a unei tinere de 27 de ani din Republica Moldova, pasageră în autoturismul care circula regulamentar și care, a fost transportată la spital, dar nu a rămas internată.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 22.01.2016, ora 09.00, Postului de poliție Poieni Solca a fost sesizat de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Solca, despre faptul că, la 09.01.2016, un bărbat de 27 de ani, din localitate, a tăiat fără drept și sustras doi arbori de esență rășinoase din pădurea Obștii Poieni Solca, pe care o gestionează.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat două cioate de esență rășinoase, nemarcate, iar în urma verificărilor, un arbore sustras a fost identificat la instalația de debitat material lemnos ce aparține unui bărbat din orașul Solca.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, materialul lemnos, evaluat la suma de 280 lei, a fost sustras de pe o parcelă aparţinând unui bătrân de 82 de ani, din comuna Poieni Solca.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de bărbatul de 27 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național” și „furt de arbori din fondul forestier național”, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 23.01.2016, ora 11.57, Poliția municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de o femeie de 68 de ani, din localitate, despre faptul că, dintr-un bar de pe raza localității, persoane necunoscute au sustras mai multe cartușe de țigări.
În urma măsurilor întreprinse de polițiști, autorul a fost identificat ca fiind un minor de 16 ani din judeţul Botoşani, de la care s-au recuperat 2 cartuşe de ţigări.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru recuperarea prejudiciului.


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 22.01.2016, Poliția orașului Vicovu de Sus a primit spre punere în aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți la 22.01.2016, privind pe un tânăr de 25 de ani, din comuna Brodina, condamnat la un 1 și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” .
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, tânărul a fost identificat, reținut, escortat și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche