Buletin de presă, 25 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 25 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 24.01.2016, ora 18.50, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DC 88, din comuna Sadova, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 24.01.2016, ora 23.48, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208V, pe raza comunei Pătrăuţi, un bărbat de 48 de ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, avariind uşor autoturismul.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiștii sosiți la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 24.01.2016, ora 02.45, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată de un tânăr de 17 de ani, din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns fără drept în locuința sa şi i-au sustras bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 23/24.01.a.c., prin forţarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în imobil și au sustras un laptop, iar dintr-o dependinţă fără sistem de închidere, două motoferăstraie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

* La data de 24.01.a.c., ora 19.00, o femeie de 47 de ani, din comuna Volovăț, a sesizat poliția despre faptul că, persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au sustras mai multe bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, prin forțarea și spargerea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în imobilul părții vătămate și au sustras bani și mai multe telefoane mobile.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.
Mai nouă Mai veche