Buletin de presă, 3 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 3 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaMateriale pirotehnice, ţigări de contrabandă şi material lemnos confiscat de poliţişti

În această perioadă, zilnic, peste 300 de poliţişti au acţionat la nivelul judeţului pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. Inclusiv luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au fost prezenţi în zonele aglomerate pentru prevenirea şi descurajarea comportamentelor de tip antisocial.
Urmare a măsurilor dispuse nu s-au înregistrat acte grave de tulburarea o ordinii şi liniştii publice şi nici agresiuni petrecute în mediul stradal.
Mai mult, prezenţa activă în teren a poliţiştilor s-a concretizat şi în acţiuni de depistare a unor persoane care au încălcat legislaţia privitoare la actele de comerţ, depozitarea şi transportul materialelor pirotehnice şi al produselor accizabile, tăierea şi transportul materialului lemnos.
Astfel, în urma acţiunilor şi controalelor organizate au fost confiscate ţigări de contrabandă, materiale pirotehnice dar şi material lemnos, fiind întocmite dosare penale ce vor fi soluţionate procedural prin unităţile de parchet competente.

* La 31.12.2015, ora 20.00, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a identificat, în parcarea unui complex comercial, pe un tânăr de 18 ani, din oraşul Salcea, ce avea asupra sa mai multe obiecte pirotehnice.
Cel în cauză a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde, în urma inventarierii au rezultat 862 materiale pirotehnice de diferite modele, din clasa a III-a și despre care, tânărul a declarat că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 30.12.2015, ora 21.45, un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret, a oprit pentru control pe str. Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din municipiul Suceava și în care se afla ca pasager un bărbat de 46 de ani, din aceeași localitate.
În urma controlului autovehiculului, polițiștii au identificat în interior 117 pachete de țigări de proveniență extracomunitară (2340 bucăţi ţigarete) , ce aparțineau bărbatului de 46 de ani și care nu a putut prezenta documente legale de proveniență.
Țigările în valoare de aproximativ 1.200 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

* La data de 30.12.2015, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a posturilor de poliție Siminicea și Dumbrăveni împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe raza comunei Dumbrăveni autoutilitara condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta cantitatea de 5 m.c. cherestea rășinoase, fără documente de proveniență.
Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Adâncata, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

* La 02.01.2016, ora 12.05, polițiştii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, l-au depistat pe raza comunei Frătăuții Noi, în pădurea Ocolului Silvic Marginea, pe un minor din comuna Dornești, care avea asupra sa un topor și se afla lângă o stivă de lemne tăiate la lungimea de circa un metru.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, minorul s-a deplasat în locul respectiv împreună cu tatăl său de 50 de ani și un verișor de 20 de ani, ambii din comuna Dornești și au tăiat de pe picior cu un fierăstrău mecanic 3 arbori din specia frasin.
Materialul lemnos în cantitate de circa 4 metri steri și o valoare de 1.750,76 lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național” ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La 30.12.2015, ora 07.25, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza comunei Vama, ajungând la o trecere de pietoni, un bărbat de 37 de ani, din județul Iași a surprins și accidentat pe un bărbat de 75 de ani, din comuna Frumosu, angajat în traversarea regulamentară a drumului pe trecerea de pietoni.
Conducătorul auto și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 30.12.2015, ora 17.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, pe raza comunei Udeşti, un tânăr de 19 ani, din municipiul Suceava, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 76 de ani, din localitate, căzut pe carosabil.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 31.12.2015, în jurul orei 19.29, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, în localitatea Putna, un tânăr de 22 de ani, din localitate, a fost surprins de apariția pe carosabil a unui grup de copii ce traversau strada neregulamentar și deși a încercat evitarea accidentului, a acroşat o minoră de 5 ani, localnică, pe care a proiectat-o în șanțul din partea dreaptă a carosabilului. Din accident a rezultat decesul victimei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 31.12.2015, ora 21.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Victoriei din municipiul Suceava, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de vizibilitate redusă, un localnic de 46 de ani, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe partea dreaptă, pe care l-a proiectat în alt autoturism parcat.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 19 ani, din localitate, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 46 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 01.01.2016, în jurul orei 22.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208E, în comuna Forăşti, un tânăr de 21 de ani, din comuna Dolhești, l-a surprins și accidentat uşor pe un localnic de 40 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă a drumului public.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 02.01.2016, ora 06.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, în localitatea Ipoteşti, un bărbat de 32 de ani, din oraşul Dolhasca, nu a adaptat viteza pe un carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers după o curbă la stânga și a lovit doi pomi aflați pe partea dreaptă a drumului.
În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni uşoare, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 02.01.2016, ora 18.46, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178F, pe raza comunei Frătăuții Vechi, deşi a efectuat o manevră de evitare, un tânăr de 22 de ani, din localitate, l-a acroșat cu partea laterala dreaptă pe un localnic de 69 de ani, care se deplasa pe mijlocul părții carosabile, având o traiectorie sinuoasă.
În urma impactului, bărbatul de 69 de ani a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 31.12.2015, în jurul orei 14.40, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier pe raza localității.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, un bărbat de 33 de ani, din localitate, i-a solicitat unei cunoștințe de 38 de ani, din comuna Dorneşti, să-i permită să conducă autoturismul întrucât deține permis de conducere, astfel, că, în timp ce se deplasau pe strada Horia din municipiul Rădăuți, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
După impact, conducătorul auto a plecat, iar proprietarul autoturismului, ce se afla ca pasager în autoturism a rămas la locul faptei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 38 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal față de bărbatul de 38 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere” și față de proprietarul mașinii pentru comiterea infracțiunii de ”încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere” ce va fi soluționat procedural.

* La data de 01.01.2016, orele 21.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Stulpicani, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 28 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La 02.01.2016, în jurul orei 18.25, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a identificat pe DN 29, pe raza localităţii Dumbrăveni, un autoturism al cărui conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție a accelerat și a intrat în curtea unui imobil.
Întrucât conducătorul auto a refuzat legitimarea, având un comportament recalcitrant și necooperant, a fost încătușat și condus la sediul de poliție, unde s-a stabilit faptul că acesta este un localnic de 27 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde la ora 18.55, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 03.01.2016, ora 03.25, un echipaj din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Comănești, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un tânăr de 23 de ani, din orașul Cajvana.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche