Buletin de presă, 4 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 4 ianuarie 2015 - IPJ SuceavaFaptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 03.01.2016, ora 16.58, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, de un bărbat de 30 de ani din localitate, despre faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 16.00-16.40, o persoană necunoscută care a venit în vizită, i-a sustras un telefon mobil.
În urma activităților întreprinse de polițiști a fost identificat autorul furtului ca fiind un tânăr de 24 de ani din localitate, de la care a fost recuperat telefonul în valoare de 300 lei și care a fost restituit părții vătămate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 03.01.2016, în jurul orei 16.00, partea vătămată a primit în garsoniera în care locuieşte, un prieten însoţit de tânărul de 24 de ani, care, la scurt timp, a părăsit locuinţa, ulterior victima constatând lipsa telefonului mobil.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 03.01.2016, ora 22.25, în timp ce conducea autoturismul pe DC 31, în interiorul comunei Stulpicani, datorită vitezei excesive, un tânăr de 19 ani din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un podeţ, după care s-a răsturnat.
În urma impactului, conducătorul auto şi un pasager de 18 ani din comuna Stulpicani au suferit leziuni uşoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul implicat în accidentul rutier, are numerele de înmatriculare expirate din data de 03.12.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 03.01.2016, ora 22.44, un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe raza comunei Boroaia, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 03.01.2016, ora 23.10, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Ion Creangă din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 03.01.2016, ora 23.20, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche