Buletin de presă, 6 ianuarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 6 ianuarie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 05.01.2016, ora 04:30, poliţiştii Postului de Poliție Dornești au fost sesizaţi telefonic de un bărbat, de 43 ani, localnic, despre faptul că a ajuns acasă de la serviciu și a constatat faptul că din garajul situat în fața case, i-au fost sustrase un compresor şi o trusă de scule.
S-a constatat că autorii au pătruns în garaj prin forțarea ușii de acces.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

* La data de 05.01.2016, ora 18.09, o femeie, de 63 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, de la locuința fiului său, persoane necunoscute i-au sustras mai multe piese de mobilier.
Din primele verificări a rezultat că imobilul în cauză este nelocuit, fiul femeii fiind plecat la muncă în străinătate.
Cu ocazia cercetărilor a rezultat că la 03.01.2016, femeia s-a deplasat la locuința fiului său, unde a observat că ochiul unui ferestre de la verandă era spart, iar când a intrat în locuință, a constatat dintr-o cameră lipsa unei noptiere cu oglindă. Aceasta a închis locuința și a plecat la domiciliu fără a sesiza organele de poliție.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.



Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 05.01.2016, în jurul orei 14.40, pe D.N. 2, în afara municipiului Suceava, o persoană de sex masculin, de 18 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes Benz, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Fiat Doblo, condusă regulamentar din sens opus de un bărbat, de 54 ani, din comuna Şcheia.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a bărbatului ce conducea autoutilitara, cât şi a pasagerului din autoutilitara, un bărbat, de 55 ani, din municipiul Suceava.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

* La data de 05.01.2016, în jurul orei 20.00, în localitatea Horodnic de Sus, un bărbat, de 26 ani, din comuna Voitinel, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu auto marca Fiat condus regulamentar din sens opus de către un bărbat, de 37 ani, din comuna Frătăuţii Vechi.
Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului din autoturismul marca Fiat, precum şi uşoară a conducătorului auto din vehiculul marca Volkswagen şi a unei femei, de 35 ani, din localitate, pasageră în autoturismul Fiat.
Conducătorul auto al vehicului marca Fiat nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, la Spitalul Județean Suceava.
Conducătorul auto al vehicului marca Volkswagen a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
La 05.01.2016, ora 23.15, din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto al vehiculului marca Fiat, a decedat la Spitalul Județean Suceava.


Autovehicul indisponibilizat de către poliţişti şi produse de panificaţie confiscate

La data de 05.01.2016, ora 11.30, poliţiştii Postului de Poliție Voitinel, în baza unor informații obținute, au oprit pentru control pe drumul comunal Pietroasa din comuna Voitinel, autoutilitara marca Ford Connect L23, condusă de un bărbat, de 40 ani, localnic.
Cu ocazia verificării interiorului autovehiculului s-a constatat faptul că în acesta sunt transportate produse de panificație, fără documente de proveniență, aparținând unei întreprinderi familiale, cu sediul în comuna Vicovu de Jos.
Cu ocazia inventarierii s-a stabilit că în autoutilitară erau transportate următoarele produse de panificație : franzele albe nefeliate; franzele albe feliate; cozonaci cu nucă și rahat; colaci tavă; pâni rotunde feliate – în total aproximativ 1000 produse panificaţie.
Față de cele constatate s-a procedat la sancționarea contravențională a întreprinderii familiale, cu amendă în sumă de 5.000 lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a produselor de panificație transportate fără documente de proveniență, precum și a autoutilitarei marca Ford Connect L23, autovehiculul fiind indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.
Mai nouă Mai veche