Franciuc Mircea - evaziune fiscală

Franciuc Mircea - evaziune fiscală Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului FRANCIUC MIRCEA pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”, constând în aceea că în perioada noiembrie 2010 - decembrie 2013, în calitate de administrator la SC. T.S.4A. SRL, a omis evidenţierea în actele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale efectuate, respectiv a veniturilor obţinute din comercializarea de materiale lemnoase către diferite persoane fizice şi juridice, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale faţă de stat, în sumă totală de 354.809 lei, din care impozit pe profit în sumă de 217.890 lei şi T.V.A. în sumă de 136.919 lei. De asemenea s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului FRANCIUC MIRCEA şi pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie”, constând în aceea că, având calitatea de administrator la SC. T.S.4A. SRL, nu s-a conformat solicitării organelor fiscale şi nu a prezentat documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie, conform dispoziţiilor legale, cu scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

purtător de cuvânt,
PROCUROR,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche