Ursu Emanuel Sandu - ultraj

Ursu Emanuel Sandu - ultrajProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus la data de 20.01.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul URSU EMANUEL-SANDU, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj (două infracţiuni), prev. şi ped. de art. 257 alin. 2 C.pen. şi art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., constând în aceea că:

- în jurul datei de 14.08.2015, inculpatul a urmărit-o pe persoana vătămată A.M.I. , având calitatea de jandarm, şicanând-o în trafic în scop de intimidare, după care, în timp ce se afla pe DN 17, în localitatea Molid, din autovehiculul său, marca Fiat Brava, a ameninţat-o prin aceea că, a efectuat o manevră astfel încât să o determine pe persoana vătămată să tragă brusc de volanul autovehiculului pe care îl conducea în partea dreaptă.

- ulterior, în data de 16.01.2016, în jurul orei 16:00, a urmărit-o în trafic pe aceeaşi persoană vătămată A.M.I., de la o benzinărie din localitatea Gura Humorului şi, atunci când au ajuns pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, jud. Suceava, având în mână o şurubelniţă, s-a deplasat la autoturismul ei şi a ameninţat-o pe aceasta cu moartea, în prezenţa soţiei şi copilului minor al persoanei vătămate.

În cursul anului 2009, persoana vătămată A.M.I., în calitatea de jandarm, a sprijinit organele de poliţie la efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa inculpatului Ursu Emanuel Sandu, jandarmul fiind lovit de acesta din urmă.

Din acel moment, considerând că persoana vătămată a avut atitudine necorespunzătoare, inculpatul a urmărit-o de mai multe ori în timp ce se aflau în trafic.

Este de precizat faptul că inculpatul Ursu Emanuel Sandu a mai fost sancţionat cu amendă, prin ordonanţă de scoatere de sub urmărire penală, de către Parchetul Câmpulung în anul 2013 pentru săvârşirea a două fapte de ultraj, constând în agresarea unui poliţist. De asemenea, conform fişei de cazier judiciar, acesta a fost condamnat în Italia la 5 luni închisoare pentru „infracţiuni contra funcţinarilor publici, a ordinii şi liniştii publice”.

La data de 19.01.2016 ora 16.40 s-a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de inculpat pentru o perioadă de 24 de ore.

Inculpatul Ursu Emanuel Sandu urmează a fi prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

Punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă procesuală specifică a urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul.


Prim Procuror,
Constantin Steiciuc
Mai nouă Mai veche