Misiuni ale pompierilor militari suceveni, 31 decembrie 2015, 1 şi 2 ianuarie 2016

Pompierii militari suceveni au intervenit, pe sfârşit de an 2015 şi la debutul lui 2016, în 108 misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă. Au fost 22 de incendii, 66 de intervenţii SMURD, 15 monitorizări şi 5 alte misiuni specifice.
Cele mai multe intervenţii s-au înregistrat în ajunul Anului Nou şi în noaptea acestuia, respectiv 57 de misiuni (12 incendii, 29 SMURD, 13 monitorizări şi 3 alte intervenţii specifice).

Incendiu în Voroneţ
1.01.2016, ora anunţării la 112 - 0:34

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni, au intervenit cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire cu destinaţie spaţii de cazare, proprietar B.C., din Voroneţ.
La sosirea echipajelor, ardea clădirea P+1, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit a proprietarului şi la gospodăriile din imediata vecinătate.
În locaţia respectivă erau cazaţi 18 tineri, dar în momentul izbucnirii incendiului aceştia se aflau afară şi urmăreau un foc de artificii din apropiere.
Pompierii au localizat flăcările şi au salvat majoritatea bunurilor pe care tinerii le aveau în camere, deşi incendiul se manifesta deosebit de violent, din cauza materialului lemnos din care era realizată construcţia. De asemenea, salvatorii au evacuat şi două butelii din bucătăria cuprinsă de foc, care puteau exploda şi produce pagube importante şi chiar pierderi de vieţi omeneşti.
Misiunea salvatorilor a fost deosebit de grea din cauza suprafeţei mari cuprinsă de flăcări şi s-a desfăşurat în condiţii de ger, cu temperaturi scăzute până la -14 grade Celsius.

Incendiu în Voroneţ

Au ars în întregime încăperea centralei termice, bucătăria şi sala de mese, pe o suprafaţă însumată de aproximativ 100 de metri pătraţi. Au mai ars acoperişul clădirii pe 300 de metri pătraţi, 4 camere de locuit, o baie şi o debara de la etaj şi altele. S-au degradat spaţiile de cazare de la parter, instalaţiile electrice şi sanitare şi centrala termică.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:00, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcţiei, casa de locuit a proprietarului şi clădirile învecinate.


Incendiu în Rădăuţi
1.01.2016, ora anunţării la 112 - 1:48

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a corpului administrativ de la Grădina Zoologică din municipiul Rădăuţi.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la izolaţia clădirii centralei termice şi exista pericolul de propagare la întreaga construcţie.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:47 şi au ars 20 de metri pătraţi de izolaţie din polistiren şi 5 metri pătraţi din astereala acoperişului. S-au degradat pereţii anexei.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum deteriorat.
Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul clădirii.


Incendiu în Negostina
1.01.2016, ora anunţării la 112 - 2:22

Militarii Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A.I., din satul Negostina, comuna Bălcăuţi. În ajutorul pompierilor au intervenit şi mai mulţi vecini ai gospodarului afectat, cu mijloace de primă intervenţie.
La sosirea echipajelor, ardeau violent acoperişul şi mansarda casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele din gospodărie. Pompierii au trecut la localizarea şi lichidarea flăcărilor, precum şi la evacuarea bunurilor din casa cuprinsă de flăcări.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:05.
Au ars astereala acoperişului pe 150 de metri pătraţi, pereţii din lemn ai mansardei pe 50 de metri pătraţi, stoleria (2 uşi şi 2 ferestre), planşeul mansardei pe 30 de metri pătraţi, bunuri casnice şi mobilier. Flăcările au degradat alţi 30 de metri pătraţi din planşeu, tabla acoperişului pe 150 de metri pătraţi, precum şi o altă suprafaţă din pereţii mansardei de aproximativ 100 de metri pătraţi.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un calorifer electric lăsat sub tensiune.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat parterul casei şi anexele gospodăreşti.


Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ
Mai nouă Mai veche