VIDEO Bogdan Galanton a fost achitat în dosarul scandalului cu polițistul Răzvan Bolea

Magistrații Judecătoriei Suceava l-au achitat pe Bogdan Galanton în dosarul deschis după o plângere depusă de polițistul Răzvan Bolea. Sentința a fost pronunțată joi, 7 ianuarie. 

„În temeiul art. 396 alin. 1, 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1) lit. a Cod procedură penală, achită pe inculpatul Galanton Bogdan Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal. Potrivit 25 şi art. 397 alin. 1 Cod procedură penală, art. 1357 Cod civil, respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă exercitată de partea civilă Bolea Răzvan Silviu. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07.01.2021”, se arată în minuta ședinței de joi. 

Dosarul vizează un scandal între Bogdan Galanton și Răzvan Bolea care a avut loc la 30 aprilie 2017. Cei doi s-au întâlnit pe holul de ieșire de la Cinema City, în Iulius Mall Suceava. Galanton i-a reproșat polițistului faptul că l-ar fi agresat în timpul unei intervenții din 2014. Scandalul care a fost filmat s-a încheiat după mai multe schimburi de replici din partea celor doi și după ce polițistul l-a provocat pe agentul de securitate la o bătaie în afara mall-ului. 

Polițistul a depus apoi o plângere la Parchet în care susținea că ar fi fost lovit de Galanton și că scandalul i-a provocat o stare de temere. 

Bogdan Galanton a fost apoi ridicat de mascați de la un grătar cu prietenii și a fost reținut în arest pentru 24 de ore. 

Sentința Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel. 

Mai nouă Mai veche