Apariţia unei pandemii de gripă cu tulpină de virus AH1N1 - Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava

Apariţia unei pandemii de gripă cu tulpină de virus AH1N1 - Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă SuceavaAvând în vedere adresa primită de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, prin care informează asupra apariţiei epidemiei cu virusul AH1N1 (gripa porcină) pe teritoriul Ucrainei, în data de 30.01.2016 s-a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la Palatul Administrativ Suceava, în Sala „Bucovina” pentru a dezbate măsuri preventive în cazul producerii unor situaţii de urgenţă determinate de apariţia unei pandemii de gripă cu tulpină de virus AH1N1.
Conform DSP, în judeţul Suceava au fost identificate clinic, până în prezent, două cazuri de gripă (după simptome şi semne clinice), dar acestea nu au fost confirmate de laboratorul Institutului Cantacuzino Bucureşti.

În acest sens, în urma şedinţei C.J.S.U., au fost adoptate următoarele măsuri cu caracter preventiv:

1. Constituirea unui punct de asistenţă medicală cu funcţionare pe întreaga perioadă a epidemiei (24/24h) în punctul de trecere a frontierei Siret.

2. Asigurarea vaccinării întregului personal ce lucrează în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi instruirea acestora cu privire la identificarea persoanelor potenţial contaminate cu virusul AH1N1.

3. Solicitarea unor doze suplimentare de vaccin de către DSP Suceava de la Ministerul Sănătăţii.

4. Realizarea unor pliante cu măsuri preventive privind epidemia de gripă AH1N1 de către DSP Suceava şi ISU Suceava, cu finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava şi distribuirea acestora în punctele de trecere a frontierei, locuri publice, instituţii publice şi unităţi de învăţământ din judeţ.

5. Distribuirea de mijloace de protecţie individuală şi colectivă personalului ce deserveşte punctele de trece a frontierei cu Ucraina.


Biroul de presă al Instituției Prefectului – județul Suceava
Mai nouă Mai veche