Buletin de presă, 10 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 10 februarie 2016 - IPJ SuceavaDosar penal la regimul rutier

La data de 09.02.2016, ora 23.05, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Stulpicani, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La data de 09.02.2016, ora 08.55, un bărbat de 32 de ani, din comuna Şcheia, administrator al unei societăţi comerciale, a sesizat poliția prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras bunuri dintr-o hală situată pe strada Mitocului din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 08.02.2016, ora 18.00 - 09.02.2016, ora 08.30, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare, prin forţarea uşii de acces, persoane necunoscute au pătruns în hala societății și au sustras mai multe produse a căror valoare urmează a fi comunicată de către proprietar.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

* La data de 09.02.2016, ora 16.10, Poliția municipiul Suceava, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, în perioada 06.02.-09.02.2016, persoane necunoscute au sustras bunuri din două autovehicule, aparținând unui bărbat de 60 de ani din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, partea vătămată deține o suprafață de teren în extravilanul comunei Mitocu Dragomirnei, o parte fiind împrejmuită cu gard din plasă metalică și în care sunt depozitate materiale de construcții, două autovehicule și o remorcă, toate nefuncţionale.
Astfel, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare, persoane necunoscute au sustras un acumulator auto şi mai multe bare din aliaj metalic.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor sau a altor locaţii . Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în locaţiile aflate în construcţie sau neasigurate corespunzător (mobilier, electronice, electrocasnice, materiale de construcţie, etc.)


Material lemnos confiscat de către poliţişti

La data de 09.02.2016, ora 11.50, un echipaj din cadrul Poliției orașului Salcea și a Postului de poliție Dumbrăveni a oprit pentru control de DN 29, în comuna Dumbrăveni, autoutilitara cu număr provizoriu de înmatriculare, condusă de un bărbat de 31 de ani, din comuna Baia, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.
În cauză, au fost solicitați lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, care au stabilit faptul că, autoutilitara transporta cantitatea de 2,17 m.c., lemn de foc, de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 217 lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche