Buletin de presă, 16 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 16 februarie 2016 - IPJ SuceavaMaterial lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 15.02.2016, în jurul orei 17.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe raza comunei Gălănești, autoutilitara condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Voitinel, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de proveniență și transport pentru cantitatea de 6,81 m.c. cherestea din specia pin.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.977,6 lei a fost confiscat și predat Ocolul Silvic Marginea.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

* La data de 15.02.a.c., în jurul orei 17.25, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 208A, în oraşul Liteni, un tânăr de 27 de ani, din comuna Mălini, a surprins şi accidentat uşor un localnic de 78 de ani, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc neamenajat şi fără să se asigure corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital acestuia și victimei li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

* La data de 15.02.a.c., în jurul orei 16.50, în timp conducea autoturismul pe strada Unirea Principatelor din municipiul Rădăuți, un bărbat de 61 de ani, din localitate, a surprins și accidentat uşor o minoră de 10 ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă, după care, a părăsit locul faptei, iar în jurul orei 17.50, a revenit la domiciliu și a parcat autoturismul în curtea imobilului, fiind identificat de poliţişti.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 15.02.2016, în jurul orei 18.57, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, un bărbat de 38 de ani, din comuna Dornești, a surprins și accidentat grav un bărbat de 56 de ani, din localitate, angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Ulterior, în jurul orei 21.35, victima a decedat la spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă

* La data de 15.02.2016, în jurul orei 22.40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control, pe DJ 209D, pe raza comunei Calafindești, autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Cacica.
În urma verificărilor, polițiștii au identificat în interiorul autoturismului, 140 pachete cu țigări, fără timbru, de proveniență ”Duty free”, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente.
Țigările în valoare de aproximativ 1.120 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Persoane reţinute şi încarcerate în arestul IPJ Suceava

* La data de 15.02.a.c., în urma continuării cercetărilor în cauzele din 18.12.2015, privind furtul din locuința în construcție aparținând unei femei de 63 de ani, cu un prejudiciu de 6.000 lei și cauza din 13.01.2016 privind furtul din locuința în construcție aparținând unui bărbat de 42 de ani, prejudiciul estimativ inițiat fiind de 900 lei, ambele victime din comuna Dărmăneşti, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind trei bărbaţi de 32, 40 și 52 de ani, toți din comuna Dărmănești.
Astfel, în urma perchezițiilor efectuate de polițiști la 15.02.2016, la domiciliile suspecților, au fost identificate mai multe bunuri care au fost recunoscute de persoanele vătămate, precum și alte bunuri a căror proveniență legală nu a putut fi dovedită și care au fost ridicate pentru recunoaștere în alte furturi cu autori necunoscuţi comise pe raza comunei.
În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a celor trei suspecți, urmând ca la 16.02.2016, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propuneri de măsuri preventive procedurale.
Mai nouă Mai veche